Ce salariu încasează Nicușor Dan. Este de necrezut cât câștigă și un șofer de la Primăria Capitalei

Ce salariu încasează Nicușor Dan. Este de necrezut cât câștigă și un șofer de la Primăria Capitalei
Nicușor Dan, Primarul Capitalei/ Sursă foto: edupedu.ro

Multă lume s-a întrebat probabil ce salarii sunt la Primăria Capitalei. De la șoferi până la primarul general, sumele întrec orice așteptare și depășesc cu mult veniturile bugetarilor de rând. 

Nicușor Dan are evident cel mai mare salariu din Primăria. El este urmat de Secretarul general, care, spre deosebire de Nicușor Dan, mai primește și un spor care îi aduce salariul la același nivel cu al primarului.

Ce salariu are Nicușor Dan

Cu alte cuvinte, primarul Capitalei încasează lunar un salariu de 20.000 de lei brut, adică în jur de 4.000 de euro. El este urmat de secretarul general, care încasează lunar suma de 18.148 de lei. Mare atenție însă, spre deosebire de primarul Capitalei, secretarul general primește în plus și un spor de condiţii vătămătoare în valoare de 2.319 de lei.

Director general adjunct din cadrul Primăriei Capitalei nu se poate plânge nici el. Acesta încasează lunar un salariu de 17.687 de lei și la fel ca și în cazul secretarului general, primește și un spor de condiţii vătămătoare, ceva mai mare, în valoare de 2.260 de lei.

Ce salariu are un consilier în cadrul Primăriei Capitalei

Salariile scad treptat odată cu funcția. Astfel, un consilier juridic superior care își exercită activitatea în cadrul Primăriei Capitalei, încasează lunar un salariu de 10.613 de lei. El primește și un spor de condiţii vătămătoare în valoare de 1.356 de lei.

Primăria Capitalei mai are și un consilier juridic debutant, care încasaeză un salariu ceva mai mic, de 5.384 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 688 de lei.

Ce salariu are un șofer

Surprinzătoare sunt veniturile încasate de persoanele fără studii superioare. Astfel, în cadrul Primăriei Capitalei, un simplu șef de depozit încasează lunar un salariu de 4.262 de lei, plus un spor de peste 500 de lei.

Nici salariile unui paznic nu sunt mai prejos. Acesta are un salariu lunar de 4.000 de lei, la care se mai adaugă și un spor de peste 500 de lei.

Șoferii din cadrul Primăriei București sunt cel mai prost plătiți, dacă se poate spune. Un singur șofer încsează lunar un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.