Ce salariu încasează acum un angajat la metrou? Suma este imensă. Reprezetanții Metrorex cer și mai mult

26 mart. 2021
Ce salariu încasează acum un angajat la metrou? Suma este imensă. Reprezetanții Metrorex cer și mai mult

Greva de la metrou a fost declanșată în contextul în care noua conducere a Metrorex, impusă de noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, vrea să scoată din ecuația banilor sindicatele. Mai exact, până acum spațiile comerciale din subteran erau practic în coordonarea membrilor sindicali, care astfel au ajuns milionari în euro. Ion Rădoi este cel mai sonor nume, când vine vorba despre povestea banilor.

Noua conducere a stabilit că este momentul ca spațiile comerciale să fie administrate de minister, iar când s-a trecut la acțiune, sindicaliștii au manipulat muncitorii să declanșeze greva ilegală de la metrou, spunând că în fapt le vor fi tăiate salariile. Practic aceștia au încălcat foarte multe legi în vigoare și pot fi acuzați de zădărnicirea combaterii bolilor.

Protestul este unul neautorizat, sunt peste 100 de persoane prezente, aceștia nu poartă măști și au perturbat circulația în București, chiar în ziua în care intrau în vigoare noi restricții.

Cât câștigă un angajat de la Metrou

Salariile angajaților de la Metrou sunt unele foarte mari. Într-o postare pe facebook, de luna trecută, Cătălin Drulă le-a făcut publice, în urma unui conflict cu liderul sindical, Ion Rădoi.

„Și ca să terminăm odată discuția: câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei. În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei”, a scris Cătălin Drulă pe facebook, la începutul lunii februarie.

 „În ceea ce priveste salariul mediu, acesta este de 5.700 lei net și include toate sporurile pentru lucrul în subteran, sâmbăta și duminica, noapte de noapte, precum și sporul de vechime. Venitul mediu brut care include toate contribuțiile plătite la buget este de 9.900 lei”, a sfost răspunsul celor din sindicate.