Ce salariu încasează acum Radu Tudor de la Antena 3? Acesta primește mai puțini bani decât în trecut

02 iul. 2021
Ce salariu încasează acum Radu Tudor de la Antena 3? Acesta primește mai puțini bani decât în trecut
Radu Tudor este prezentator la Antena 3

Radu Tudor este unul dintre oamenii de bază de la Antena 3. Acesta are o emisiune zilnică, la o oră de maximă audiență și este unul dintre cei mai apreciați moderatori de televiziune. La un moment dat, numele lui a apărut și ca variantă pentru preluarea șefiei TVR, dar zvonurile au fost infirmare chiar de Ludovic Orban.

Radu Tudor este căsătorit cu Irina Zidaru, care este director în cadrul Ministerului de Externe. Din declarația acesteia de avere, s-a aflat și ce salariu are soțul său la Antena 3, televiziunea unde lucrează încă din primii ani de difuzare.

Ce salariu încasează Radu Tudor de la Antena 3

Radu Tudor primește remunerația pentru emisiunea pe care o prezintă de luni până vineri, sub forma drepturilor de autor. Acesta a încasat în anul 2020, 322.000 lei, față de 347.000 în anii 2018 și 2019. Așadar se poate remarca o tăiere a veniturilor, în ceea ce-l privește.

Asta înseamnă aproximativ 5.000 de euro, dar venitul este calculat fără taxe. Cei care încasează bani pe drepturi de autor și depășesc pragul de 12 salarii minime brute, din aceste venituri se vor reţine impozitul pe venit de 10% şi contribuţiile de 25% la CAS, respectiv 10% la CASS.

Televiziunile au tăiat salariile angajaților, deși au primit mai mulți bani ca oricând

Postul a tăiat tuturor salariile cu 20%, odată cu pandemia, însă trebuie menționat că trustul Intact a încasat și 3 milioane de euro de la stat, după ce Ludovic Orban a lansat un program prin care a vrut să ajute presa, chiar în perioada a două campanii electorale.

O analiză a publicitarilor arată că în anul 2020 a fost o cerere foarte mare de publicitate pe piață, așa că tăierile de salarii nu prea au justificare. Și nici ajutorul de stat de la Guvern, pe care mulți l-au catalogat drept mită pentru presă.