Ce salariu imens încasează Alessandra Stoicescu de la Antena1 pentru că prezintă Observatorul? În trecut câștiga chiar și de trei ori mai mult

05 ian. 2021
Ce salariu imens încasează Alessandra Stoicescu de la Antena1 pentru că prezintă Observatorul? În trecut câștiga chiar și de trei ori mai mult
Alessandra Stoicescu lucrează de peste 20 de ani în trustul Intact

În luna mai 2019, Alessandra Stoicescu modera ultima sa emisiune la Antena3, înainte de a intra în concediu de maternitate. A părăsit platoul în lacrimi și nimic nu anunța mutarea ei la Antena 1, la pupitrul Observator. Aceasta a născut o fetiță superbă la aproape 44 de ani, dar a revenit foarte rapid înapoi în câmpul muncii. 

Marea surpriză a fost anunțul că începând cu luna martie 2020 ea o va înlocui pe Andreea Berecleanu, care prezenta jurnalul de seară al știrilor de 17 ani. Nu a lipsit scandalul din această ecuație și acuzațiile grave la adresa conducerii postului.

Andreea Berecleanu a plecat cu scandal de la Antena 1

„Am stat şi 8 ani în Pro TV, nu doar 17 în Antenă. Nu vreau să comentez încă o dată motivele plecării mele. Dar să fii sigură că nu am niciun regret. Am făcut cea mai bună alegere într-un context impus. Eu am fost un angajat disciplinat, fără, însă, a fi servantul nimănui. Performanţa a fost ce m-a interesat şi o bună colaborare în echipă. Eu nu pot funcţiona decât aşa”, a spus Andreea Berecleanu într-un interviu pentru Ok Magazine, lăsând să se înțeleagă că a ales să plece la Prima Tv pentru că nu a dorit să execute tot ce i-a dictat patronatul.

Andreea Berecleanu a prezentat 17 anu Observatorul la Antena 1

În februarie 2018, Alessadra Stoicescu intra în Consiliul de Administrație al Antena 3 pe poziția pe care o avea Sabina Petre, director executiv al postului. La acel moment, actuala prezentatoare a Observatorului de la Antena 1 mai coordona școala Intact Media Academy și era și președinte al Fundației Mereu Aproape.

Ce salariu încasa Alessandra Stoicescu când era la Antena 3 și ce sumă primește acum

Pentru toate aceste funcții, Alessandra Stoicuescu câștiga din partea trustului Intact o sumă iemnsă în fiecare lună, de aproximativ 25.000 de euro, conform Playtech.ro.

După o serie de conflicte despre care nu s-a vorbit public, aceasta a ales să meargă la Antena 1, dar a pierdut mare parte din salariu. Conform sursei citate, aceasta ar încasa lunar 10.000 de euro ca salariu. Pe lângă această sumă, însă prezentatoarea ar mai beneficia și de alte avantaje plus contracte de imagine, din care mai câștigă sume consisitente de bani.

“Într-o perioadă cu schimbări majore în viața mea, pe care le-am primit cu bucuria matură a mamei și a femeii împlinite din toate punctele de vedere, a venit și propunerea Antenei 1 de a prezenta Observatorul de la ora 19.00, unde timp de 16 ani am avut cele mai puternice experiențe din cariera mea de jurnalist. Parcă nici nu am lipsit de acolo, atât de firesc mi se pare să prezint Observatorul. Și nu e vorba doar de prezentarea celui mai important jurnal de știri al Antenei 1, ci de uriașa muncă de echipă din spate, unde abia aștept să pun amprenta experienței mele și de a face parte din cel mai important și mai complex proiect media al momentului. Un proiect în care, fără să uite o secundă de cei 26 de ani de când este pe piață, de tradiția pe care o are în spate, Observatorul face un salt imens spre viitor”, declara Alessandra Stoicescu chiar înainte de a deveni noua prezentatoare a Observator.