Jucătoarele de tenis care au câștigat cel mai mult în ultimul an. Pe ce loc se află Simona Halep ca bani la nivel mondial

Jucătoarele de tenis care au câștigat cel mai mult în ultimul an. Pe ce loc se află Simona Halep ca bani la nivel mondial

Chiar dacă anul 2020 nu a fost unul benefic din punct de vedere financiar pentru multe persoane, marile jucătoare de tenis de pe glob nu se pot plânge deloc. Atât Simona Halep cât și restul sportivelor din circuluitul WTA au încasat sume ingredibile anul trecut.

Publicația economică americană Forbes a publicat clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri. Surprinzător,   cunoscuta jucătoare japoneză, Naomi Osaka ocupă locul 1, cu aproape 40 de milioane de dolari, sumă câștigată doar în anul 2020.

Simona Halep nu se poate plânge nici ea. Sportiva româncă ocupă locul al patrulea cu o sumă de peste 10 milioane de dolari încasată în doar un an.

De unde vin banii Simonei Halep

Cu alte cuvinte, potrivit datelor centralizate de reista Forbes, Simona Halep a realiazt în perioada iunie 2019- iunie 2020, venitur totale de 10,9 milioane de dolari.

Conform sursei citate, 6,9 milioane de dolari din această sumă o reprezintă premiile câștigate la turneele în care a participat în perioada menționată, iar restul de 4 milioane de dolari vin din contractele de publicitate pe care constănțeanca le-a semnat cu partenerii săi, branduri de renume precum Nike, Wilson sau Avon.

„Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari).

Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România”, scrie Forbes.

Cum a câtșigat Naomi Osaka aproape 40 de miloane de dolari

Naomi Osaka este în fruntea clasamentului veniturilor realizate în sportul feminin mondial în ultimele 12 luni. Sportiva japoneză a încasat în doar un an de zile venituri totale de 37,4 milioane dolari.

Spre deosebire de Simona Halep, care a câștigat cei mai mulți bani din turneele de tenis, Naomi Osaka are doar 3,4 milioane dolari câştigaţi din tenis, iar restul de 34 milioane dolari vin doar din contractele de publicitate pe care le-a semnat.

Simona Halep și Naomi Osaka

Locul al doilea al clasamentului realizat de Forbes este ocupat de Serena Wiliams. Sportiva americancă a încasat într-un an de zile un total de 36 milioane dolari. Din întreaga sumă, 4 milioane de dolari vin doar din premii şi alte 32 milioane, din sponsorizări.

Sportiva care a câștigat cel mai mult din tenis

Pe locul trei se află australianca Ashleigh Barty ,care a câștigat în perioada iunie 2019 – iulie 2020 13,1 milioane dolari. Surprinzător este faptul că, pe lângă celelalte sportive, aceasta a încasat cei mai mulți bani din jocurile de tenis.

Astfel, Ashleigh Barty 10,1 milioane din premii şi doar 3 milioane din contractele publicitare semnate.

Deși clasamentul realizat de Forbes are în primele opt locuri doar jucătoare de tenis, surpriza vine la final. Locul zece este ocupat de Alex Morgan, o jucătoare americană de fotbal.

Aceasta a reușit să încaseze într-un an de zile 4,6 milioane de dolari, o diferență destul de mare față de marile jucătoare de tenis.

Cum arată clasamentul Forbes

Iată cum arată întreg clasamentul veniturilor din sportul feminin în ultimul an, realizat de Forbes. România a reușit și ea să iasă în evidență în acest an.

1. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 37,4 milioane dolari
2. Serena Wiliams (SUA/tenis) 36 milioane
3. Ashleigh Barty (Australia/tenis) 13,1 milioane
4. Simona Halep (România/tenis) 10,9 milioane
5. Bianca Andreescu (Canada/tenis) 8,9 milioane
6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 6,6 milioane
7. Elina Svitolina (Ucraina/tenis) 6,4 milioane
8. Sofia Kenin (SUA/tenis) 5,8 milioane
9. Angelique Kerber (Germania/tenis) 5,3 milioane
10. Alex Morgan (SUA/fotbal) 4,6 milioane