Ce onorariu imens i-a oferit Pro Tv lui Tudor Chirilă pentru a fi jurat la Vocea României și ce sume uriașe a încasat din concerte și imagine

28 nov. 2020
Ce onorariu imens i-a oferit Pro Tv lui Tudor Chirilă pentru a fi jurat la Vocea României și ce sume uriașe a încasat din concerte și imagine
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă s-a bucurat mereu de mulți fani și aprecieri din partea publicului, dar după destrămarea Vama Veche, rămasă doar Vama între timp intrase într-un oarecare con de umbră. Postul de jurat la Vocea României l-a readus în prim plan, i-a crescut notorietatea și mai mult și numărul concertelor lui s-au înmulțit considerabil.

Astfel, astăzi Tudor Chirilă se poate lăuda că este unul dintre cei mai bogați artiști din România, dacă stăm și analizăm încasările lui din anul 2019. Potrivit bilanţului pe anul 2019 depus de acesta la Ministerul de Finanţe pentru firma sa, el a încasat 333.000 de euro numai din concerte.

Pe lângă acești bani, ar mai fi încasat și 100.000 euro onorariul pe sezon la Vocea României, susțin jurnaliștii de la Playtech.ro. În plus, solistul de la Vama a mai primit încă 200.000 euro pentru imaginea sa, apărând în mai multe spoturi tv.

Astfel aflăm că pe anul 2019 lui Tudor Chirilă i-a mers foarte bine, iar suma totală încasară ar fi 633.000 de euro. Este posibil să fie chiar mai mare de atât, dar la un calcul simplu cam așa stau lucrurile.

Tudor Chirilă, criticat pentru că a cerut bani de la stat

Cum și publicul este la curent cu încasările mari ale artiștilor, nu puțini au fost cei care s-au revoltat când aceștia au semnat o petiție adresată Guvernului în care cereau ajutor de stat. Totuși internauții au omis că doar o mică parte din cei care la care se face referire în scrisoarea deschisă trăiesc foarte bine din contracte de imagine și alte proiecte, în timp ce restul au rămas fără obiectul muncii și nu mai au efectiv cu ce să-și plătească facturile.

Peste 90 de artişti au cerut ca schema de ajutor de la stat să fie valabilă şi pentru cei care lucrează în industria spectacolelor. Printre cei care s-au implicat se numără Antonia, Smiley, Adda, Loredana, Delia, Carla’s Dreams şi Tudor Chirilă.

Reacția artistului

“Scrisoarea deschisă nu este inițiată de mine (mi-ar fi plăcut să o fac) și sunt de acord că ea putea să includă un număr mai mare de artiști, dar cred că e mai important că ea există decât că nu întrunește un număr de semnături relevant. În ce mă privește, fac parte din categoria artiștilor care se poate susține în această perioadă, dar consider că vocea mea se poate pune și în slujba celor care nu sunt atât de vizibili/vocali.

Detractorii nu se gândesc însă că Vamă, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vamă, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. Acum, liber la hatereală”, a scris Tudor Chirilă pe rețele de socializare.