Ce salariu are o femeie de serviciu și ce studii trebuie să aibă pentru a se putea angaja. Primește și bonusuri

Ce salariu are o femeie de serviciu și ce studii trebuie să aibă pentru a se putea angaja. Primește și bonusuri
Woman wiping counter in kitchen

Miturile spun că o femeie de serviciu nu are un salariu atât de mare, însă este acest lucru adevărat? Cât oferă cu adevărat un angajator pentru un astfel de post și ce reguli trebuie să îndeplinească persoana care doreșe să se angajeze? Oricine poate face acest lucru.

O femeie de serviciu din România nu are nevoie de studii superioare pentru a ocupa o astfel de funcție, iar acest lucru este vizibil încă de la sumele pe care angajatorii le oferă pentru un astfel de loc de muncă, dar și din punct de vedere al responsabilităților.

O persoană care ocupă un astfel de post este responsabilă de curățenia unei clădiri de birouri, a unui hotel, sau în unele cazuri a unui aparatement sau a unei vile. În ceea ce privește programul de lucru al unei femei de serviciu, acesta poate să difere și el.

Unele persoane pot opta pentru o muncă part time, de patru ore, pe când altele pot lucra full time pentru opt ore.

Cât câștigă o femei de serviciu pentru 8 ore pe zi de lucru

Conform unui anunț postat pe internet prin care se căuta o femeie pentru un astfel de job, angajatorul oferea suma de 900 de lei pentru un program de lucru part time, adică 4 ore, de luni până vineri.

”Angajăm femeie de serviciu. Program 4 ore, cu carte de muncă. L-V 7.30-11.30, salariul de 900 ron, bani în mână, adică salariul net”, se arăta în anunțul postat.

Există și alte anunțuri în care angajatorii caută femei de serviciu pentru un program de opt ore pe zi. Aici, persoanele în cauză pot primi suma de 1.800 de lei, lunar, dar și bonusuri atunci când este cazul.

Cu alte cuvinte, o femeie de serviciu, nu are nevoie nici de studii superioare, însă nici nu primește un salariu mai mare de 2.000 de lei.