Ce funcție nouă a primit Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanțe. Acesta a fost îngropat de colegii din PSD

Ce funcție nouă a primit Eugen Orlando Teodorovici, fostul ministru de Finanțe. Acesta a fost îngropat de colegii din PSD

Eugen Orlando Teodorovici are 49 de ani și lucrează la stat încă din anul 1991. Și-a început cariera ca referent și pas cu pas a ajuns în politica mare, mai întâi la PNL, iar apoi la PSD, partidul cu ajutorul căruia a și deținut cele mai importante funcții în stat: mai întâi ministrul Fondurilor Europene, iar apoi al Finanțelor.

Eugen Orlando Teodorovici a fost ales și președinte executiv al PSD, în perioada în care Viorica Dăncilă era premier, lider al aceleiași formațiuni și candidat la alegerile prezidențiale. Însă, după ce aceasta a pierdut în fața lui Klaus Iohannis, a fost imediat eliminată din peisajul politic. Și odată cu și protejații săi.

Ce funcție nouă a primit Eugen Orlando Teodorovici

Astfel, Eugen Orlando Teodorovici a primit un loc neeligibil pe listele PSD Tulcea și pentru prima dată, după mult timp a rămas în afara Parlamentului. Acesta s-a întors la postul de auditor la Curtea de Conturi, unde avea un job păstrat, în urma unui concurs dat în urmă cu mai mulți ani, cât timp se afla la putere.

Acum, fostul ministru a mai primit o funcție importantă, cea de trezorier la Federația Română de Rugby, condusă de Alin Petrache, un sport în care România nu prea există. Teodorovici a ținut, însă să precizeze că este neremunerat pentru activitatea sa.

„Am onoarea și plăcerea să fiu parte a acestei echipe și e adevărat că m-am alăturat pe partea de chestiuni financiare. Mă leagă multe lucruri de acest sport, în special un proiect de lege depus acum un an, în care propuneam Parlamentului României să înapoieze federației terenul de sub stadionul de rugby renovat astăzi”, a declarat Eugen Orlando Teodorovici pentru Libertatea, citat de Voxbiz.

Va lucra în privat

Fostul ministru a dorit să transmită colegilor din PSD, dar și jurnaliștilor, care l-au acuzat că acesta a lucrat numai la stat, că începând cu 1 martie va demisiona de la Curtea de Conturi și se va angaja la privat, fără să menționeze pentru ce companie va lucra și cu ce se va ocupa mai exact acolo.

„Da, intru în privat, nu vă spun unde, las presa și pe cei interesați să afle și să se uite inclusiv la finalul anului fiscal să vadă care a fost cifra de afaceri în compania sau companiile în care am să intru. Le voi demonstra celor care spun că nu am lucrat în privat nicio zi că am să fiu mai bun decât au fost ei”, a mai spus Teodorovici.