Câți bani încasează Darren Cahill de la Simona Halep. Câștigă mai bine decât orice alt antrenor

30 nov. 2020
Câți bani încasează Darren Cahill de la Simona Halep. Câștigă mai bine decât orice alt antrenor

Darren Cahill pare să fie antrenorul perfect pentru Simona Halep. După lungi căutări, sportiva a găsit persoana care să o motiveze în turnee și care să-i dea sfaturile de care are nevoie. Totuși, pentru toate astea, jucătoarea de tenis e nevoită să scoată din buzunar o sumă destul de consistentă. 

Simona Halep și Darren Cahill și-au început colaborarea în 2015, iar în 2019 cei doi au avut un an de pauză. Toată lumea știe că sportiva a avut mai multe reacții nepotrivite în timpul meciurilor, la adresa antrenorului său astralian, însă în final, tot ea a fost cea care și-a cerurt scuze.

Aprecierea sportivei față de Darren Cahill se poate observa prin sumele de bani pe care aceasta le plătește pentru antrenament. Australianul este mai bine plătit decât orice alt antrenor. El primește peste un milion de euro pe an de la Simona Halep pentru a o antrena.

Informația a fost confirmată de Horia Tecău, multimplu campion de Grand Slam, la probleme la dublu. El a mărturisit că niciun antrenor de-al său nu a câștigat o astfel de sumă vreodată. Potrivit acestuia, salariile primite antrenori în general erau până în 2.000 de euro.

Cât câștigă în mod normal  un antrenor de tenis

”Salariile pe care le primeau antrenorii noștri porneau de la 1.000 de euro pe săptămână, până la 2.000. Un antrenor din circuit lucrează și cu două echipe. Se fac contracte și pe bonusuri, dacă este performanță e normal ca toată lumea să fie recompensată. Cahill are peste un milion de euro pe an. Din zvonuri aș zice că da, are”, a declarat Horia Tecău pentru GSP.

Programul de antrenori Adidas a fost cel care i-a adus împreună în 2015 pe Simona Halep și Darren Cahil. Cei doi aveau la acea vreme contract cu acest sponsor tehnic, iar deși iniial a fost vorba despre un contract part-time, colaborarea a devenit permanentă din anul 2017.

Cu noul său antrenor, Simona Halep a înregistrat reușite peste reușite. A câștigat primul ei titlu de Grand Slam, la Roland Garros în anul 2018. În anul în care Darren Cahill și-a luat pauză, sportiva a mai câștigat încă un titlu major, la Wimbledon.