Final de an WTA. Pe ce loc va termina Simona Halep și pe ce poziții sunt și celelalte românce din tenisul profesionist

29 oct. 2020
Final de an WTA. Pe ce loc va termina Simona Halep și pe ce poziții sunt și celelalte românce din tenisul profesionist

Odată cu turneul de la Ostrava, de categorie Premier, câștigat de Aryna Sabalenka s-a trasat și clasamentul final al WTA. Simona Halep nu a participat la această competiție, dar rămâne pe locul 2, la mare distanță de liderul, Ashley Barty, care nu a mai jucat de mai bine de șase luni. Aceasta a ratat atât US Open, cât și Roland Garros.

Locul 3 îi revine japonezei, Naomi Osaka, cea care s-a impus la Openul American, locul 4, Sofiei Kenin, finalista din acest an de la Roland Garros, locul 5, Elina Svitolina, urmată de Karolina Pluskova pe 6, Bianca Andreescu pe 7, și ea aflată într-o lungă pauză competițională, Petra Kvitova pe 8, Kiki Bertens pe 9 și Serena Williams pe 10.

În top 100 WTA, mai sunt clasate încă patru românce, cu excepția Simonei Halep. De precizat că pentru aceasta este cel de-al șaptelea an când termină în top 10.

Pe ce loc au terminat româncele în clasamentul WTA

Cel mai bine clasată jucătoare de tenis din România, după Halep este Patricia Țig, locul 56. Aceasta a câștigat și un turneu în 2020, primul din cariera sa, dar continuă să evolueze fără sponsor pe echipament. Irina Begu rămâne pe 76, deși a ratat calificările de la Ostrava, la fel ca și  Sorana Cîrstea, care ajunge pe locul 87. În top 100 WTA se mai află şi Ana Bogdan, locul 91.

Alte românce de menționat sunt Irina Bara (locul 115), care a făcut un salt imens în carieră după ce s-a calificat până în turul 3 la Roland Garros, unde a fost învinsă de Sofia Kenin, Mihaela Buzărnescu (133), care este în cădere liberă, Monica Niculescu (142), care s-a axat mai mult pe dublu, Jaqueline Cristian (169), Elena Gabriela Ruse (176) şi Laura Ioana Paar (198) care promit mult pentru viitor.