Câți bani face Facebook cu noi toti. Cât costă un singur click pe platforma de socializare

03 aug. 2021
Câți bani face Facebook cu noi toti. Cât costă un singur click pe platforma de socializare

S-a mai auzit până acum că sumele pe care Facebook le rulează sunt colosale, însă v-ați întrebat vreodată despre ce este vorba? CEO-ul Facebook nu are nicio problemă în a recunoaște câți bani încasează compania.

Două mari categorii devin virale pe Internet. Mark Zuckerberg mărturisește că „videoclipul reprezintă acum aproape jumătate din tot timpul petrecut pe Facebook”, pe când la Instagram concurentul TikTok Reels este „cel mai mare contribuitor la creșterea implicării”.

Cei mai mulți bani vin din Reels-uri

Mark Zuckerberg nu a oferit detalii prea accentuate, însă a declarat totuși că Instagram Reels ar putea câștiga mai multe venituri, pe măsură ce compania se luptă pentru talentul creatorilor.

De asemenea, el mărturisește că gigantul tehnologic se concentrează pe creatori și cumpărături, iar acest lucru ar ajuta, de asemenea, să-și atingă obiectivul pe termen lung de a deveni o „companie metaversă”.

”Poți să te gândești la asta ca la un internet întruchipat în care te afli, nu doar să te uiți. Practic vei putea face tot ce poți astăzi pe internet, precum și câteva lucruri care astăzi nu au sens pe internet ca dansul”, a spus Zuckerberg.

Facebook încasează miliarde de dolari

Sumele pe care Facebook le învârte sunt colosale, iar declarațiile lui Zuckerberg au fost făcute într-un moment în care compania sa a înregistrat cea mai puternică creștere din ultimii ani.

Vorbim aici despre o creștere de 56% față de anul trecut și despre o sumă de 29 de miliarde de dolari. Ca să nu mai psunem că la capitolul utilizatori, Facebook a raportat peste 3,5 miliarde de ”persoane active lunare”, deși creșterea utilizatorilor în SUA a rămas încă o dată netă.

Veniturile de acum nu asigură însă succesul și pentru 2021, căci directorul financiar Dave Wehner preconizează o ”decelerare semnificativă” spre finele anului, fără a preciza însă motivul.