Câți bani a făcut Google în anul 2021. A încasat o sumă absolut enormă în doar câteva luni

29 iul. 2021
Câți bani a făcut Google în anul 2021. A încasat o sumă absolut enormă în doar câteva luni
Google este cel mai utilizat motor de căutare din lume

Alphabet, compania mamă a Google nu a fost deloc afectată de pandemie. Veniturile au înregistrat o creștere de mai bine de 50%, în doar câteva luni, iar suma totală este una uluitoare.

Conform datelor transmise de Alphabet, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, compania a înregistrat câștiguri care se ridică la suma de 61,9 miliarde de dolari.

Veniturile Google, majorate cu peste 60%

Ce înseamnă această sumă? Ei bine, vorbim despre o creștere de 62%, spre deosebire de aceași perioadă a anului trecut, atunci când veniturile au scăzut din cauza pandemiei.

Cu alte cuvinte, în trimestrul trecut, compania mamă a Google a înregistrat venituri de 55,3 miliarde de dolari, însă a depășit criza și s-a ridicat cu mult peste nivelul dorit.

Venitul net al Alphabet a crescut semnificativ, de la aproximativ 7 miliarde de dolari în T2 2020 la 18,5 miliarde de dolari în aceeași perioadă a acestui an.

De unde vin banii către Google

Dacă vă întrebați de unde vin aceste sume, ei bine, majoritatea încasărilor Alphabet vin din publicitate și căutare, în timp ce Google Cloud a înregistrat o creștere modestă a veniturilor.

Era de așteptat oricum ca în timpul pandemiei căutările pe Google și publicitatea să crească însă nimeni nu estima un așa venit. CEO-ul Sundar Pichai mărturisește  ”o creștere a activității online în multe părți ale lumii” și „investițiile pe termen lung în AI și Google Cloud” au condus la rezultate.

Mai mult de atât, el a mai adăugat că în cadrul apelului de câștiguri al companiei, va stabili „o serie de recorduri în acest trimestru”.

Nici partenerii editorilor nu se pot plânge căci au câștigat mai mult decât oricând din rețeaua Google, iar la rândul ei, Alphabet a plătit mai mult creatorilor și partenerilor săi YouTube decât în ​​orice trimestru din istorie.