Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”? Este cea mai bună clasare a României la Eurovision

05 nov. 2020
Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”? Este cea mai bună clasare a României la Eurovision

Mihai Trăistariu este o figură destul de controversată a showbiz-ului românesc. A atins cele mai înalte culmi ale succesului pe când era destul de tânăr, însă contiuarea carierei sale nu s-a ridicat la același nivel. Cu toate acestea, cel mai mare hit al său, „Tornero”, i-a adus mulți bani în conturi artistului și continuă încă să îi aducă.

Piesa „Tornero” a reprezentat cea mai importantă creație a artistului, reușind să se claseze cu ea până pe poziția a patra la Eurovision, cea mai importantă performanță a unui artist român.

Dan Capatos l-a intervievat pe Mihai Trăistariu cu privire la banii câștigați din muzică, iar cifrele atinse de piesa „Tornero” sunt cu adevărat uluitoare.

Solistul susține că această piesă i-a adus bani mulți și continuă să o facă. Prima tranță din drepturile de difuzare i-au venit după aproximativ 1 an și jumătate de la lansare, când i-au intrat în conturi aproximativ 300.000 euro.

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa „Tornero”? Este cea mai bună clasare a României la Eurovision

„Banii din drepturi de difuzare veneau la toata lumea. Eu am avut 10% din Tornero si tot am facut bani. Muzica, text, interpret si casa de discuri, s-a impartit la 4 orice suma se incasa. In primul an am luat 300.000 de euro numai din drepturi de autor.

Dupa aia au inceput sa vina asa, 24.000 de euro din Grecia, radioul X,Y,Z. 4.000 de Euro din Macedonia sau niste tari din astea la care nici nu te gandesti, dar daca s-a difuzat piesa trebuie sa-ti vina drepturile. Piesa a facut 1,5 milioane de euro in vreo 10 ani. Sa stii ca si acum vin bani, ma trezesc cu 2-300 de euro, in Grecia inca se mai da piesa.” a declarat artistul.

Mihai Trăistariu a rememorat de asemenea unul dintre cele mai agitate momente din cariera sa, când a reușit să cânte la două Revelioane din două țări diferite, într-un singur an:

„Prima transa mare a venit dupa 1 an si jumatate. Asa vin banii de afara, se colecteaza mai greu. In anul ala am cantat la ora 10:00 in Piata Universitatii la Revelion si grecii mi-au dat avion privat sa ajung la Atena.

Am facut 1 ora si 15 minute ca sa ajung sa cant si in Atena la concert. A fost ceva wow pentru mine, doua Revelioane in doua tari. Daca pe vremea aia exista marketingul de acuma si managerii de acum as fi avut mult mai mult succes.” a mai explicat Mihai Traistariu.