Ce sumă imensă de bani a câștigat Elina Svitolina din tenis. Adversara Simonei Halep vrea să facă istorie la US Open

05 sept. 2021
Ce sumă imensă de bani a câștigat Elina Svitolina din tenis. Adversara Simonei Halep vrea să facă istorie la US Open

Elina Svitolina și Simona Halep se întâlnesc pentru a 11-a oară în carieră. Până acum scorul este echilibrat 5-5. Ambele jucătoare se află în mare formă și își dispută un loc în sferturile de la US Open.

Ucrainianca este numărul 5 mondial și anul acesta s-a căsătorit cu jucătorul de tenis francez, Gael Monfils. Cei doi formează unul dintre cele mai iubite cupluri din sport.

Elina Svitolina a ajuns cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 3, iar la un grand slam a ajuns până în maxim semifinale, deși de multe ori a fost cotată drept favorită la trofeu. Acum și-a propus să facă istorie la US Open, mai ales că se află într-o formă foarte bună.

Câți bani a câștigat Elina Svitolina din tenis până acum

Elina Svitolina are 26 de ani și până acum, doar din tenis a câștigat peste 20 de milioane de dolari. Pe lângă această sumă, ea mai are încasări la fel de consistente și din contractele de publicitate.

Sumele sunt, însă infime cu cele încasate de japoneza Naomi Osaka, care este cel mai bine plătită jucătoare de tenis din lume. Aceasta a câștigat în ultimul an 60 de milioane de dolari, dintre care 55 sunt din publicitate.

Cu toate acestea, ea a spus că este deprimată și că va lua o pauză de la tenis. De asemenea a transmis că nu știe când va reveni pe teren. Fluctuațiile acestea de comportament i-au adus, culmea și mai mulți bani.