Cât costă cel mai scump laptop din lume. Detaliile care fac diferența

Cât costă cel mai scump laptop din lume. Detaliile care fac diferența
Photo by Bench Accounting on Unsplash

Laptop-urile au devenit indispensabile în ultima vreme. Dacă înainte era un lux să deții orice fel de dispozitiv, acum acestea pot fi găsite chiar și second hand la prețuri accesibile pentru marea majoritate a oamenilor. Totuși, dincolo de prețurile accesibile, există și laptopuri pe care nu oricine și le permite.

Dacă un laptop second hand poate fi cumpărat la un preț sub 100 de euro, există și laptopuri de zeci de mii de euro. Diferența o face disigne-ul, modul de operare, dar și brandul.

Probabil te gândești la ce sume ar putea ajunge un laptop de lux. Ei bine, cel mai scump laptop din lume este MJ’s Swarovski & Diamond Studded Notebook  și costă 3.5 milioane de dolari. Acest laptop este decorat cu cristale Swarovski şi diamante negre, iar în ciuda faptului că a fost produs acum 10 ani, prețul nu a fost întrecut până acum.

Acest model a fost lansat în anul 2010 și rămâne cel mai scump laptop din istorie. Suprinzător este faptul că există posibilitatea ca valoarea sa s-ar putea să fi crescut, în ciuda faptului că hardware-ul intern este acum în totalitate depăşit.

Nu este clar la cine a ajuns acest laptop, sau dacă a fost vreodată vândut, însă MJ spunea la momentul respectiv că va oferi 10 ani de garanţie pentru acest model. Întrucât laptop-ul a fost iniţial anunţat pe 27 ianuarie 2010, garanţia tocmai a expirat, scrie go4it.ro.

Laptopul are un concurent pe măsură

Deși în prezent modelul MJ Brilliant este considerat în continuare cel mai scump din lume, există şi ceva concurenţă pentru acesta.

Luvaglio, o companie exclusivistă din Marea Britanie, a prezentat în urmă cu doi ani un laptop ”de lux”, pe care îl vinde contra sumei de 1 milion de dolari, adică de trei ori mai ieftin decât MJ Brilliant. Acesta vine echipat cu un ecran de 17”, un SSD de 128 GB şi unitate Blu-Ray.

Butonul Power al laptop-ului Luvaglio este realizat dintr-un diamant rar, în timp ce restul finisajelor sunt la alegerea clientului.