Cartonaș roșu pentru ministrul Drulă! Elisabeta Lipă a povestit cum a blocat acesta canotajul cu o lună înainte de Jocurile Olimpice

01 aug. 2021
Cartonaș roșu pentru ministrul Drulă! Elisabeta Lipă a povestit cum a blocat acesta canotajul cu o lună înainte de Jocurile Olimpice

Cea mai medaliată și numeroasă delegație a României la Jocurile Olimpice, cea de la canotaj s-a întors acasă. Țara noastră a încheiat pe locul 4 în clasamentul pe medalii la această disciplină, cu 1 aur și 2 argint. La aeroport nu a fost prezent niciun ministru, cel am Tineretului și Sportului, Eduard Novak, fiind la o competiție de pregătire pentru Jocurile Paralimpice.

Elisabeta Lipă, președinta Federației Naționale de Canotaj și una dintre cele mai medaliate sportive al României din toate timpurile a ținut să-l urecheze în public pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care nu a vrut să-i răspundă la telefon. Aceasta i-a cerut sprijinul cu o lună înainte de Jocurile Olimpice pentru a putea desfășura antrenamentele sportivilor la capacitate maximă.

Elisabeta Lipă arată cu degetul spre ministrul Drulă

„Vreau să-i mulțumesc domnului Bode, ministrul de Interne, pentru că ne-a asigurat liniștea pe lac, prin Poliția Transport Naval. După cum ați văzut, ce se întâmplă pe Orșova, Dunăre și Snagov… Nu e o fericire să te antrenezi. Noi am avut multe antrenamente ratate.

În aceeași măsură îi mulțumesc domnului Drulă (n.r- Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor) pentru că nu mi-a răspuns la telefon și mesaje. Asta nu înseamnă că a scăpat. Legislația e învechită și trebuie modificată. Trebuie să conviețuim toți pe acest lac, dar trebuie să respectăm regula bunului simț și legislația. Cea care va fi pentru că cea de acum e clar că nu e respectată”, a declarat Elisabeta Lipă.

Pentru că nu toată lumea a înțeles la ce se referă mai exact președinta Federației de Canotaj, jurnaliștii de la GSP.ro au cerut lămuriri suplimentare, care au venit și cu un cartonaș roșu de la fanii sportului românesc pentru ministrul Drulă.

Cătălin Drulă refuză să răspundă la telefon

„Cu o lună înaintea Jocurilor Olimpice sportivii nu se mai puteau antrena după-amiază pe lacul Snagov din cauza valurilor ca la mare provocate de ambarcațiunile cu motor. Atunci l-am sunat pe ministrul de interne, Lucian Bode, și l-am rugat să ne ajute. Astfel, în timpul antrenamentelor am fost protejați de șalupele Poliției de Transport Naval.

Numai că, poliția nu-i poate sancționa pe cei care aleargă cu viteză pe lac, fără girul Autorității Navale Române, care se află sub tutela Ministerului Transporturilor. De aceea, l-am căutat pe domnul ministru Cătălin Drulă. Am făcut nenumărate adrese. Înțeleg că acum e lumea în concediu, dar din toamnă trebuie modificată legea, astfel încât să canotorii să se poate antrena fără a fi deranjați de ambarcațiunile cu motor.

Dimineața nu sunt probleme, ieșim devreme pe apă, când lumea doarme. De după-amiaza începe iureșul”, a dezvăluit marea sportivă.

Cine sunt medaliații de la canotaj

Ministrul Cătălin Drulă nu a răspuns nici jurnaliștilor nici la telefon și nici la mesaje, ceea ce se întâmplă în mod constant, deși este persoană publică, plătită din bani publici.

Elisabeta Lipă promite și mai multe medalii la Paris, dar cere și sprijin autorităților pentru a putea desfășura antrenamentele așa cum se cuvine.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar (aur), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari (argint) și Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc (argint) sunt medaliații de la canotaj la această ediție.