Final de cursă nebună la 100 de metri liber. Pe ce loc a terminat David Popovici, noul fenomen din natația mondială

29 iul. 2021
Final de cursă nebună la 100 de metri liber. Pe ce loc a terminat David Popovici, noul fenomen din natația mondială

David Popovici a fost la un pas să câștige medalia de bronz la 200 de metri liber și a fost la doar două sutimi distanță de această mare performanță. La doar 16 ani, acesta este considerat un fenomen al natației mondiale, datorită timpilor excepționali reușiți la Campionatele Europene de Juniori.

David Popovici s-a calificat și în proba regină a natației, preferata lui, 100 de metri liber. Înainte de această competiție, el avea cel mai bun timp înregistrat în acest an și era cotat chiar cu șanse la medalii.

Dar în finală nu a putut face față asaltului colegilor lui mult mai experimentați. A pornit greu și nu a mai putut recupera. S-a aflat pe culoarul 2. A caștigat marele favorit, americanul Caeleb Dressel, pe locurile 2 și 3 fiind un australian, Kyle Chalmers și un rus, renumitul Kliment Kolesnikov.

Pe ce loc a terminat David Popovici finala la 100 de metri liber

David Popovici a terminat finala abia pe locul 7. Este o performanță foarte bună pentru vârsta lui, dar mai are totuși de muncă pentru a ajunge de podium. El a înotat mai slab în această finală, neavând un timp așa cum spera.

Românul va mai concura și la 50 de metri liber, însă și acolo este o concurență foarte mare, iar după două probe intense, va fi foarte greu să se mai concentreze la același nivel.

Nu trebuie uitat că el a avut doar trei zile de odihnă între Campionatul de Juniori și plecarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Speranțele la medalii și le pune toată lumea pentru Paris. În doar trei ani se va desfășura o nouă ediție a Olimpiadei.

Canotajul a mai adus încă o medalie

Simona Radiș și Ancuța Bodnar rămân singurele medaliate cu aur, dar canotajul a mai adus o medalie, cea de argint, în această dimineață prin Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc, asta după ce echipajul de patru rame reușise aceeași performanță.

Ionela Cozmiuc și Geanina Besleagă au ajuns abia pe locul 6 în proba de dublu vâsle, categorie ușoară, deși erau cotate cu șanse la medalii.