Care este filmul preferat din toate timpurile al lui Roger Federer? La ce sumă uriașă este estimată averea lui

28 dec. 2020
Care este filmul preferat din toate timpurile al lui Roger Federer? La ce sumă uriașă este estimată averea lui
Roger Federer este considerat cel mai bun tenismen din toate timpurile. Sursa foto: Forbes

Roger Federer este o adevărată legendă a tenisului mondial și unul dintre cei mai iubiți sportivi din lume. Elvețianul în vârstă de 39 de ani a reușit să strângă o avere uriașă, până acum, cea mai mare parte a banilor provenind din contractele de imagine extrem de profitabile pe care le-a semnat de-a lungul timpului.

Roger Federer este imaginea unor branduri renumite ca Mercedes-Benz, Rolex, Credit Suisse, Barilla și Wilson Sporting Goods, fiecare dintre acestea aducându-i milioane de dolari anual. De asemenea, trecerea de la Nike la Uniqlo în anul 2018, pe o perioadă de 10 ani i-a mai adus 300 de milioane de dolari în conturi.

Ce avere a strâns Rogere Federer până acum

Analiștii de la Celebrity Net Worth estimează că tenismenul elvețian are în prezent o avere care se ridică la 450 de milioane de dolari, doar 130 de milioane provenind din premiile câștigate din turneele WTA. Trebuie precizat că Roger Federer a reușit să câștige până acum 20 de trofee de Grand Slam și se află încă în activitate. Este un record absolut egalat doar de Rafael Nadal, sârbul Novak Djokovic ajungând doar la 17 până acum.

Roger Federer a suferit recent o intervenție la genunchi, dar momentan nu și-a anunțat retragerea din circuit. Însă a povestit pentru un cotidian în limba germană ce va face după ce va renunța la tenis.

După ce îmi voi încheia cariera, nu voi sta pe canapea”, a spus acesta pentru NZZ . „Recent am cumpărat un autobuz vechi din anii ’60. Aștept cu nerăbdare să călătoresc cu el. Europa este mică, totul este accesibil. Călătoriile au devenit mai ușoare ca niciodată”, spunea Federer înainte să înceapă pandemia.

Care este filmul preferat al lui Roger Federer

Într-una din sesiunea de întrebări și răspunsuri pe Twitter, Roger Federer le-a dezvăluit fanilor și care este filmul său preferat din toate timpurile. Este vorba despre mult premiatul Good Will Hunting, care-i are în rolurile principale pe cu Robin Williams, Matt Damon și Ben Affleck.

O scenăr din filmul Good Will Hunting, cu Matt Damon și Robin Williams în rolurile principale

Good Will Hunting este un film de dramă american, apărut în anul 1997, în regia lui Gus Van Sant, după scenariul lui Ben Affleck și Matt Damon, ambii având roluri importante în pelicule. Damon este personajul central, iar producția urmărește povestea unui tânăr muncitor în vârstă de 20 ani din South Boston Will Hunting. Acesta este de fapt un geniu nerecunoscut, care devine pacientul psihologului Sean Maguire (Robin Williams) după ce atacă un polițist și pe elevul profesorului de matematică Gerald Lambeau (Stellan Skarsgård).

Filmul a fost nominalizat la nouă premii Oscar, câștigând la categoriile: Cel mai bun actor în rol secundar, Robin Williams și Cel mai bun scenariu original pentru Damon și Affleck.