Care este cel mai bun serial de pe Netflix în momentul de față? Și Barack Obama îl recomandă

04 ian. 2021
Care este cel mai bun serial de pe Netflix în momentul de față? Și Barack Obama îl recomandă
Fostul președinte al SUA, Barack Obama recomandă mai multe seriale de pe Netflix

Numărul abonaților Netflix a crescut considerabil în perioada pandemiei, iar apetitul pentru seriale a crescut enorm în ultimul an. Printre cele mai populare se numără unul filmat chiar în anul 2020, care a ocupat mult timp locul 1 în trending în numeroase țări de pe glob. De aceea, noi îl considerăm în momentul de față cel mai bun serial de pe Netflix.

The Queen’s Gambit este de fapt o miniserie americană de dramă. Tradus Gambitul Reginei, pelicula este bazată pe romanul lui Walter Davis, din anul 1983 și adaptat de Scott Frank și Alan Scott pentru Netflix.

Lansat pe 23 octombrie, serialul a devenit instant un fenomen mondial. A fost cea mai urmărită miniserie din istoria Netflix, iar  cartea  a intrat pe lista The New York Times bestseller la 37 de ani de când a fost publicată.

Fostul președinte al SUA l-a inclus pe lista sa de recomandări de seriale pentru anul 2020, publicată pe Twitter. Acesta a mai menționat și alte producții ca Better Call Saul , I may destroy you, The boys, The good lord bird, Devs, The last dance, Mrs. America, The Good Place și City so real. La filme recomandate a promovat și documentarul românesc Colectiv.

Despre ce este vorba în The Queen’s Gambit

Beth Harmon, o fetiță rămasă orfană de la 8 ani, după ce mama ei moare într-un trafic accident ajunge într-un orfelinat. Aici ea își descoperă pasiunea pentru șah, într-un beci datorită domnului Shaibel, custodele un om blazat a cărei singură bucurie devine geniul unui copil care îl bate la șah.

Captură din serialul fenomen, The Queen’s Gambit

Povestea descrisă în acest mod pare poate relativ simplă sau banală, însă producția este genială și fiecare persoană care o urmărește va regăsi părți din ea în Beth și va reflecta asupra propriei vieți. Este acel tip de serial, la care te gândești mult, după ce ai închis televizorul sau laptopul.

În serial regăsim mai multe teme, printre care și eterna luptă între SUA și URSS. Trebuie menționat că rușii sunt considerați cei mai buni din lume la șah și că au fost și încă sunt de neînvins.

Miniseria are șapte episoade, pe care le veți viziona în aproape șapte ore pe Netflix. Nu veți simți când trece timpul, iar la final veți fi încântați de ceea ce ați văzut.