Cel mai vizionat serial de pe Netflix în ultimele luni. A primit foarte multe recomandări bune

24 oct. 2020
Cel mai vizionat serial de pe Netflix în ultimele luni. A primit foarte multe recomandări bune
Netflix are în prezent peste 200 de milioane de abonați în întreaga lume

Chiar la debutul pandemiei, când Netflix a înregistrat o creștere accentuată a numărului de utilizatori, a fost lansat un serial extrem de interesant, care avea să ajungă imediat pe locul 1 în trending, în România. În el joacă și o româncă, deși puțini au sesizat acest lucru. Esre vorba despre Mihaela Sîrbu, care are rolul personajului Mrs. Cohen.

„Unorthodox” este inspirat din realitate și arată viața lui Esty, o tânără de 19 ani care pleacă, fără să anunțe pe nimeni, dintr-o comunitate de evrei ultraortodocși din Brooklyn, New York. Serialul este de fapt o miniserie, inspirată din cartea autobiografică a scriitoarei Deborah Feldman, care în trecut a fost chiar membră comunității hasidite. Autoarea locuiește în prezent, la Berlin, acolo unde ajunge și Esty.

„Unorthodox”, serial produs de Netflix, pune față în față două lumi diferite: cea a evreilor hasidiți care trăiesc în comunități închise, după reguli extrem de stricte, vechi de sute de ani și care se păstrează în continuare și cea modernă a Berlinului de azi, în care libertatea primează.

Cum este „Unorthodox”, pe scurt

Filmul abundă în scene care strârnesc reacții controversate ale privitorului. Temele sunt foarte puternice și autentice. Par din trecut, dar ele sunt foarte actuale, de fapt. Căsătorii aranjate de părinți, accesul interzis la internet și la alte mijloace de comunicare, femeia redusă la statutul de „mașină de făcut copii”, cluburile de noapte, cuplurile gay, Berlinul în toată splendoarea lui.

Primul episod o arată chiar pe Esty, descrisă în detaliu. Căsătorită de foarte tânără cu un bărbat care provenea dintr-o famile bogată, ea este extrem de nefericită din cauza lipsei libertății așa că se hotărăște să fugă din comunitate. Fiind pasionată de muzică, fugela Berlin, unde se afla și mama ei aflată într-o relație gay. Nu merge la ea, chiar dacă știe unde locuiește, ci se înscrie la Conservator. Filmul este extrem de interesant și captivant și merită să-l vedeți.

Mihaela Sîrbu, care o joacă pe Mrs. Cohen în film are apariții puține, dar de impact. Deși nu este evreică ea vorbește idiș, astfel că a fost selectată pentru acest rol. În prezent este și profesoară la UNATC și a jucat în peste 20 de filme, fiind una dintre cele mai apreciate actrițe din România.