Care este cea mai bogată jucătoare de tenis din circuitul WTA? Nu Serena Williams, Naomi Osaka sau Ashleigh Barty cum crede toată lumea

19 aug. 2021
Care este cea mai bogată jucătoare de tenis din circuitul WTA? Nu Serena Williams, Naomi Osaka sau Ashleigh Barty cum crede toată lumea
Naomi Osaka a câștigat Australian Open 2021. Foto: Time Magazine

Poate este greu de crezut, dar sportive cunoscute în lume tenisului precum Serena Williams sau Naomi Osaka nu sunt și cele mai bogate. La 27 de ani, Jessica Pegula, următoarea adversară a Simonei Halep în turul doi de la Cincinnati și sportiva care a impresionat în acest an, este fiica a doi dintre cei mai bogați oameni din lume. 

Jessica Pegula este parțial de origine coreeană, fiind fiica cea mai mare lui Kim Pegula, mama sportivei de origine sud-coreeană și a investitorului sportiv american și magnatului gazelor naturale, Terry Pegula. El este proprietarul Pegula Sports and Entertainment care deține Buffalo Sabers din Liga Națională de Hochei (NHL) și, împreună cu soția sa Kim Pegula, deține Buffalo Bills din Liga Națională de Fotbal (NFL).

Nici sportiva nu se dă în lături de la afaceri după ce în august 2016, împreună cu sora ei, a deschis un restaurant numit Healthy Scratch, în clădirea deținută de părinții ei în Buffalo, New York. De asemenea în 2017, Pegula și-a lansat propria linie de cosmetice denumită Ready 24.

Adversara Simonei Halep din turul doi de la Cincinnati, Jessica Pegula. Sursa foto: Instagram

Cine sunt de fapt părinții sportivei

Dacă implicarea tinerei sportive în afaceri este ceva mai recentă, tatăl ei, Terrence Pegula, cunoscut mai simplu ca Terry, se află pe locul 129 în topul Forbes al celor mai bogați americani, cu o avere estimată la 5,4 miliarde de dolari în 2021.

El a fondat compania de foraj East Resources în 1983 cu un împrumut de 7.500 de dolari de la prieteni și familie. O bună parte a averii sale a dobândit-o atunci când a reușit să vândă în 2010 cea mai mare parte a activelor companiei sale, East Resources, către Royal Dutch Shell, în schimbul sumei de 4,7 miliarde dolari. În prezent Terry încă deține acțiuni în industria petrolieră și gaz în 3 state americane.

De asemenea, miliardarul american mai este implicat în imobiliare și chiar industria muzicii. Acesta deține o parte din Black River Entertainment, o companie care se ocupă cu producția de muzică country. Compania are în portofoliu artiști precum Kelsea Ballerini, Kellie Pickler și Craig Morgan, precum și Black River Publishing și Sound Stage Studio, toate sub eticheta Black River ce are sediul în Nashville, Tennessee.