Care este astăzi jobul real al lui Victor Ponta și cine îl plătește cu mii de euro lunar

14 sept. 2021
Care este astăzi jobul real al lui Victor Ponta și cine îl plătește cu mii de euro lunar
Sursa foto: Facebook

Deși fostul premier Victor Ponta nu a mai prins un loc în Parlament, acesta stă fără griji, cel puțin din punct de vedere financiar, pentru că ocupă o funcție care îi aduce lunar mii de euro. Pe lângă acesta, foștii dar și actualii săi colaboratori au fost, de asemenea răsplătiți cu funcții pentru care primesc lună de lună salarii de mii de euro.

Fără un loc în Parlament, Victor Ponta s-a descurcat și s-a angajat, pe bani publici, chiar în cadrul propriului partid. Acesta ocupă funcția de consilier juridic și câștigă lunar mii de euro, la fel și foștii și actualii săi apropiați.

Având în vedere lipsa de transparență privind banii încasați prin subvenția de la bugetul de stat, liderii de partide folosesc acești bani așa cum cred de cuviință. În plus, deși nu este un an electoral, actualul premier Florin Cîțu a decis să mențină valoarea subvenției partidelor politice la peste 250 de milioane de lei.

Cât câștigă, de fapt, Ponta pe lună

Potrivit documentelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, președintele Pro România încasează lunar pentru funcția sa de consilier juridic în cadrul partidului, nu mai puțin de 25.000 de lei lunar brut, adică puțin peste 5.000 de euro. Astfel, pentru un program de opt ore, așa cum apare în documente, Victor Ponta primește un salariu net de 15.000 de lei, transmite Europa Liberă.

Și nu este singurul care primește sume frumoase lună de lună. În situații asemănătoare sunt și fosta consilieră a lui Victor Ponta, Geanina Pușcașu. Aceasta primește un salariu lunar brut de 21.000 de lei (peste 4.000 de euro), pentru poziția de consultant în management în cadrul partidului.

Aproape 7.000 de lei, salariul unui șofer

Alte nume de pe lista apropiaților lui Ponta sunt Sabina Chiaburu, care ocupă funcția de consilier organizație politică, pentru care primește un salariu brut de peste 27.000 de lei, dar și Alin Constantin, economistul partidului, care încasează lunar suma de 21.000 de lei brut.

De departe însă, cel mai mare salariu îl are secretarul general al Pro România, Alin Văcaru. Potrivit sursei citate, acesta încasează lunar un salariu brut lunar de peste 45.000 de lei (9.000 de euro). De asemenea, un salariu imens are și Adrian Botilcă, IT-istul partidului, fiind remunerat cu suma de 44.000 de lei în fiecare lună.

Și în fine, cu o sumă „ceva mai modestă” este răsplătit pentru munca depusă și șoferul partidului. Acesta primește lunar suma de 6.800 de lei, salariu brut.