Bătaie de joc fără limite! Cu cât au crescut pensiile speciale din nou? Sumele enorme vin din taxele și impozitele pe care românii de rând le plătesc

Bătaie de joc fără limite! Cu cât au crescut pensiile speciale din nou? Sumele enorme vin din taxele și impozitele pe care românii de rând le plătesc
Tanti Fica are o pensie lunară de 15 lei

Când vine vorba despre creșterea pensiilor normale, adică ale celor care au cotizat corect ani de zile la stat, nu există bani. Ba chiar, cei de la Casele de Pensii fac tot felul de calcule greșite, astfel încât nu puțini sunt cei care chiar și acum primesc sume mai mici decât cele care li s-ar cuveni legal după o viață întreagă de muncă.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui trage și el din nou semanul de alarmă și transmite că eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru toate partidele. Deși politicienii se folosesc populist de această temă și se prefac că vor să readucă egalitatea între cetățeni, în realitate aceștia doar mimează revenirea la normalitate.

Sumele exorbitante cu care au crescut pensiile speciale, pensii plătite din taxele și impozitele românilor, care nu beneficiază de sprijinul statului apoi au revoltat deja mulți români. Probabil acesta este și unul din motivele pentru care economia subterană este în creștere și nu puțini sunt cei care dau salariile angajaților fără să le declare.

Pensiile speciale se acordă celor influenți politic

„Cum se face că pentru unii sunt mereu bani?
Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care își dorește binele României.
În perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar și pentru cetățeni ai celor mai bogate țări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună.

Nu am nicio problemă cu pensiile mari. Dacă cineva ajunge la acea sumă pentru că a economisit bani toată viața. I-a plasat în fonduri de pensii care i-au dat randament, și după o vârstă decide să trăiască din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui să o lăudăm.

Aici însă nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia în cauză vine din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noștri de taxe și impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenți politic.

În același timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Și, deloc întâmplător, tot la noi este și sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deși au loc de muncă și muncesc, tot în sărăcie se regăsesc.

Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem să găsim bani și pentru reducerea impozitării muncii pe cele mai mici salarii și să scoatem milioane de români din sărăcie. Am candidat cu această idee centrală în campania electorală, iar ea se regăsește în programul de guvernare votat în parlament”, a scris Claudiu Năsui pe facebook, alături de fotografia de mai jos.