Anunț important de la Guvern: Urmează o nouă mărire a pensiilor. Când va intra în vigoare

16 nov. 2020
Anunț important de la Guvern: Urmează o nouă mărire a pensiilor. Când va intra în vigoare

Anunț important de la Guvern. Guvernul pregătește o nouă mărire a pensiilor, a declarat, sâmbătă, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a evitat însă să înainteze un procent cu care acestea vor fi mărite, însă le-a promis vârstnicilor că următoarele creșteri în economie se vor resimți, cu siguranță, și în valoarea pensiilor.

De altfel, Florin Cîțu a anunțat că, în perioada următoare, pensionarii se vor bucura de o nouă creștere a pensilor în fiecare an.

„Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor”, a declarat Florin Cîţu.

Anunț important de la Guvern: Urmează o nouă mărire a pensiilor. Câdnd va intra în vigoare

Pe de altă parte, Florin Cîțu a ținut să transmită și persoanelor active un mesaj optimist, susținând că următoarele creșteri ale salariului minim ar trebui să aibă loc îndiferent dacă țara trece prin perioade de creștere economică sau de recesiune.

„Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim.

Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei. Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori.

Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercursiuni pe viitor”, a adăugat Cîţu.