Alexandru Cumpănașu dezlănțuit! A depus plânegere penală împotriva unei jurnaliste celebre de la Antena3! De ce o acuză

05 ian. 2021
Alexandru Cumpănașu dezlănțuit! A depus plânegere penală împotriva unei jurnaliste celebre de la Antena3! De ce o acuză
Alexandru Cumpănașu, în dialog cu o minoră/ Captură Tik Tok

Cazul Caracal l-a făcut pe Alexandru Cumpănașu celebru. Ani de-a rândul acesta a încercat să-și crească notorietatea, dar nu a reușit. Nu puțini au fost cei care i-au reproșat că s-a urcat peste cadavrele celor două fete, Alexandra Măceașanu, nepoata sa și Luiza Melencu pentru a deveni popular în media și pe rețelele de socializare.

Alexandru Cumpănașu este în continuare președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, un ONG care a fost finanțat cu milioane de euro de la stat, de-a lungul timpului. Mai mult decât atât, acesta a avut și emisiuni tv pe mai multe posturi de televiziune, care constau în interviuri cu ambasadori din diverse țări importante.

Acum că nu se mai vorbește aproape deloc despre cazul Caracal, Alexandru Cumpănașu a găsit o nouă metodă de a atrage atenția presei. Și-a făcut un cont pe Tik Tok, unde a strâns peste 500.000 de urmăritori și peste 20 de milioane de like-uri. Publicul său este format în special din elevi, iar prelegerile sale incită la abandon școlar, spun mulți analiști.

Cumpănașu a depus plângere penală împotriva mai multor jurnaliști

Oana Zamfir, jurnalista Antena 3 a fost printre cei care l-a criticat aspru pe Cumpănașu, iar acesta a anunțat că i-a făcut plânegere penală întrucât atât ea, cât și alții au transmis informații eronate populației legate de el, mai exact că Poliția Capitală face verificări cu privire la acuzațiile care i se aduc, legate de instigarea la abandon școlar.

„Oficial: Am luat legătura cu Purtătorul de Cuvânt al Poliției Capitalei care mi-a comunicat că nu există nici o comunicare către presă privind vreo verificare în ceea ce mă privește‼️Minciună ordinară marca DIGI – Antena 3 : NU ESTE REAL CĂ SE FACE VREO VERIFICARE SAU EXISTĂ DOSAR PENAL ÎN CE MĂ PRIVEȘTE CU PRIVIRE LA ACTIVITATEA MEA EDUCATIVĂ DE PE TIKTOK‼️
În schimb, în premieră pentru ultimii 30 de ani am depus eu solicitare și plângere pentru VERIFICAREA ACTIVITĂȚII MELE PE TIKTOK.

Plângerea vizează și pe deputatul PNL Pavel dar și pe jurnaliștii Oana Zamfir și Sorin Roșca Stănescu‼️Voi completa mâine plângerea cu multe alte nume care au încălcat grav legea în ceea ce mă privește‼️Dacă nu ar fi de râs sigur este de plâns. Libertatea de exprimare a devenit prizoniera politicului‼️”, a scris Alexandru Cumpănașu pe facebook.

CTP îi aduce și al acuzații grave lui Alexandru Cumpănașu

Și Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe fostul candidat la președinția României și în consideră prădător media, care știe exact ceea ce face. CTP consideră că acesta exploatează slăbiciunile sistemului de învățământ și influențează elevii negativ.

Cristian Tudor Popescu este unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din România

Dacă îl vom numi cum spuneți – „fenomenul Cumpănașu”, nu vom face decât să adăugăm la vizualizările, la aprecierile și postările pe care le-ați menționat, este ce vrea acest personaj.

Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face, este un prădător media.

A supt cât a putut din omorârea celor două fete de la Caracal, și când s-a terminat acolo zăcământul, pentru că așa cum se întâmplă în media, cazul „s-a fumat” – cum se spune –, a trecut să-și înfigă acum trompa în alți adolescenți. Aceștia, în viață.

Ce face? Exploatează cu cinism slăbiciunile reale ale sistemului de învățământ din România. Există destui profesori care nu au nicio legătură umană cu elevii care sunt plictisiți, care chiar își disprețuiesc elevii, și îi lasă pe aceștia într-o stare de dezorientare, de lipsă de repere.Îngrijorător este numărul elevilor care îl urmăresc. Aș identifica trei categorii în acești 520.000.

Am văzut unele dintre astfel de discuții, mă rog, schimburi verbale între individul în cauză și elevi, și din păcate trebuie să spun că acei elevi, acele eleve sunt deja pierdute pentru educație. Nu le mai corupe, nu le mai pervertește Cumpănașu. Nu! Sunt deja într-o stare deplorabilă din punctul acesta de vedere. Cum au ajuns așa, nu știm cât este vina părinților, cât este vina școlii…

Cumpănașu comite o infracțiune clară

O altă categorie să știți că sunt și elevii care intră ca să facă bășcălie de personajul respectiv. Nu îl iau în serios, fac pur și simplu mișto de el.

Și sunt o a treia categorie – și aceasta este îngrijorătoare -, sunt elevii dezorientați, elevii lipsiți de repere, care, mulți dintre ei, nu au legături – chimie, legături psihoafective – atât cu profesorii, cât și cu părinții. Acești elevi sunt o pradă pentru individul în cauză.

Am auzit, de asemenea, am văzut sugestii și din partea unor politicieni să se interzică Tik Tok, această rețea. Nu, așa ceva nu se poate face, nici nu voi fi de acord cu așa ceva, vreodată. Și nu se poate interzice accesul – în societatea contemporană – la media al elevilor, chiar accesul copiilor.

Alexandru Cumpănașu incită la abandon școlar. Este o infracțiune clară! Incită la abandon școlar – „Nu vă faceți temele”, „nu mai ascultați ce vă spune profesorul”, prin urmare, polițiștii au început verificările.

Foarte bine, asta trebuie făcut, nu interzicerea Tik Tok-ului, ci verificarea acestor clipuri pe care le face insul în cauză și, dacă se va constata încălcarea legii, să se procedeze în consecință.

Nu toți elevii care intră pe contul acestui ins sunt vulnerabili, dar mulți, probabil, își vor schimba comportamentul în rău, în momentul în care se vor întoarce la școală. Pentru că astfel de ziceri ca ale domnului Cumpănașu, la vârsta asta sunt luate de bune, cu ușurință.

Aș fi curios… Se discută cazul acesta de către elevi și profesori în mod deschis la școală? E un caz. Dacă sunt 500.000 de urmăritori, este un caz. Se discută? „Măi, copii, cum e cu individul ăla de pe net? Hai să vedem, ce spune el, care este realitatea”…

Lucrul cel mai important, și care într-un fel marchează ruptura școlii românești față de viață, este inexistența unui curs, unei discipline la școală, încă din clasa a V-a, dacă nu mai jos, în legătură cu internetul„, a spus CTP la Digi24.