Care este cea mai sănătoasă ciocolată din lume? Se găsește și în România, iar medicii o recomandă pentru beneficiile ei

22 iul. 2021
Care este cea mai sănătoasă ciocolată din lume? Se găsește și în România, iar medicii o recomandă pentru beneficiile ei

Ciocolata, unul dintre cele mai îndrăgite deserturi are o serie de beneficii pentru organismul nostru. Și pentru că preferințele sunt împărțite între ciocolata neagră și cea albă, trebuie să știți că, indiferent de gusturile fiecăruia, doar una dintre ele vine și cu aceste beneficii.

În primul rând, după cum bine știm, ciocolata neagră este obținută din pudră de cacao, unt de cacao și zahăr. Și, spre deosebire de cea albă, conține foarte puțin lapte praf sau extract de lapte. Având în vedere că principalul ingredient este cacaoa, ciocolata neagră este bogată în antioxidanți. Acești antioxidanți au un efect antiinflamator în organism și pot ajuta în combaterea diferitelor tipuri de afecțiuni, scrie voxbiz.ro.

De cealaltă parte, ciocolata albă are un conținut total diferit. Aceasta este obținută în mare parte din lapte, zahăr, unt de cacao, dar nu conține pudră de cacao. Din această cauză, ciocolata albă are un conținut ceva mai ridicat de zahăr și grăsimi, fiind lipsită astfel de beneficiile care sunt oferite de cacao.

Cum te ajută mai exact ciocolata neagră

După cum spuneam anterior, ciocolata neagră are proprietăți antioxidante, dar îți protejează și silueta. Antioxidanții, printre care se numără flavonoidele și polifenolii, neutralizează radicalii liberi și previn stresul oxidativ, care se referă la degradarea produsă de radicalii liberi la nivelul celulelor și țesuturilor din corp.

Consumată în mod regulat, dar moderat, ciocolata neagră ajută la reducerea riscului de apariție a unor afecțiuni cardiace. Asta pentru că anumiți compuși din ciocolata neagră, în special flavonoidele, contribuie la reglarea tensiunii arteriale și la reducerea colesterolului.

Un alt beneficiu pe care-l aduce consumul de ciocolată neagră este acela că reduce inflamația din corp. Inflamația este un proces natural care face parte din răspunsul imunitar al organismului și apare atunci când celulele albe din sânge luptă pentru a ne proteja de infecție, de exemplu de bacterii sau viruși.