Scandalos! Draga Olteanu Matei, pensie ridicol de mică după 50 de ani de carieră

Scandalos! Draga Olteanu Matei, pensie ridicol de mică după 50 de ani de carieră

Draga Olteanu Matei a fost una dintre cele mai mari profesioniste și apreciate actrițe ale teatrului românesc. Aceasta a decedat la vârsta de 87 de ani, din cauza unei hemoragii digestive superioare, însă ultimii ani din viață au reprezentat o luptă constantă cu sănătatea, din ce în ce mai șubredă.

Din păcate, după 55 de ani pe scenă, Draga Olteanu Matei nu s-a putut bucura de o pensie pe măsura eforturilor sale, ci din contă.

Deși a interpretat sute de roluri, făcând milioane de români să zâmbească, Draga Olteanu Matei a beneficiat de o pensie extrem de mică.

Scandalos! Draga Olteanu Matei, pensie ridicol de mică după 50 de ani de carieră

Marea actriță a teatrului și filmului românesc a avut constant problemele cu banii în ultima parte a vieții ei. Și- pierdut banii și casa în urma unei escrocherii, iar banii din pensie erau prea puțini pentru cheltuielile generate de șubrezirea sănătății.

Pentru a se descurca mai bine cu banii, Draga Olteanu Matei a ales să-și trăiască ultima parte a vieții la Piatra Neamț, acolo unde s-a retras alături de soțul său.

Ei bine, după 55 de ani de muncă și cu probleme de sănătate de origine cardiovasculară și endocrinologică, Draga Olteanu Matei avea o pensie de doar 1.700 de lei, cu care trebuia să-și ducă traiul de la lună la lună.

Marele noroc al acesteia a fost reprezentat de indemnizația de la UNITER, în valoarea de 2.500 de lei, care îi rotunjea veniturile și o ajutau astfel să-și plătească investigațiile medicale și medicamentele scumpe.