Vești uriașe pentru pensionari: Mega planul anunțat de Violeta Alexandru pentru creșterea pensiilor. La ce trebuie să vă așteptați în perioada următoare?

03 dec. 2020
Vești uriașe pentru pensionari: Mega planul anunțat de Violeta Alexandru pentru creșterea pensiilor. La ce trebuie să vă așteptați în perioada următoare?

Vești uriașe pentru pensionari! Guvernul lucrează la un mega plan pentru creșterea pensiilor, a anunțat, joi, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii susține așadar că, până în 2024, Guvernul din care face parte își propune să crească, gradual, pensiile, creștere făcută în baza încasărilor la buget, a numărului de contracte de muncă din economie și a creșterii salariului mediu.

„Da, suntem decişi să crească pensiile, o pot spune cu toată fermitatea. Această creştere va fi făcută în fiecare an de-acum încolo, în guvernarea liberală, şi va fi o creştere care să ajute pe români să ţină pasul cu nivelul cheltuielilor şi cu nevoile lor, dar în acelaşi timp va fi o creştere corectă, bazată pe resursele pe care bugetul le are.

Şi când mă gândesc la resurse, mă gândesc la cei care lucrează în acest moment şi acolo muncă înseamnă contribuţii la buget”, a spus Violeta Alexandru într-o conferinţă de presă, în care a prezentat priorităţile legislative ale PNL Bucureşti.

Violeta Alexandru: Scopul nostru este creșterea pensiilor

Un alt obiectiv al Violetei Alexandru a fost mobilizarea administrației pentru a face toate plățile aferente măsurilor active de încurajare a muncii.

De aceea, prioritatea acestui Guvern şi a mea în mod special, ca ministru al Muncii, a fost să mobilizez administraţia, ceea ce a fost fără precedent, să plătească toate sumele aferente măsurilor active. Nu întâmplător am făcut acest lucru.

Pentru ca bugetul să aibă resurse trebuie să ai în economie oameni activi, oameni care câştigă bani pe baza propriei munci, dar care în acelaşi timp alimentează bugetul. Prin urmare, creşterea va fi făcută în anii următori. (…) Urmărim în primul rând încasările la buget, situaţia economică, numărul contractelor, creşterea salariului mediu brut care este un obiectiv pentru noi. Scopul nostru este creşterea pensiilor.

Îi respectăm pe români şi vom face această creştere pe baza încasărilor la buget şi a situaţiei economice reflectată prin numărul de contracte”, a explicat ministrul Muncii.