USR-PLUS a mințit! Minciuna pe care au viralizat-o pe internet două zile la rând

04 sept. 2021
USR-PLUS a mințit! Minciuna pe care au viralizat-o pe internet două zile la rând
Dan Barna și Dacian Cioloș

USR-PLUS a mințit. Curg acuzațiile de partea ambelor partide din coaliția de guvernare. România este din nou în criză politică, iar acum se așteaptă trecerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Totuși PSD joacă tare și s-ar putea ca cei de la USR-PLUS să se trezească în alianță doar cu AUR.

USR-PLUS a viralizat o informație, care se pare că era de fapt o minciună. Aceștia au susținut că ministrul intermiar al Justiției, Lucian Bode a demis-o pe şefa Direcţiei de avizare a actelor normative din minister, Raluca Spoeală, pentru că nu ar fi avizat ordonanţa de urgenţă privind Programul Anghel Saligny.

Dovada că cei din USR-PLUS au mințit

Acum apar dovezi că lucrurile nu au stat deloc așa. Documentele postate de stiripesurse.ro arată altceva

„Le cer lui Florin Cîțu și omului numit de el la Ministerul Justiției, Lucian Bode, să oprească abuzurile de la Ministerul Justiției. Nu continuați să depășiți o nouă linie roșie, așa cum, din disperare, a făcut și Liviu Dragnea. Astăzi a fost schimbată șefa direcției de avizare din cadrul ministerului, care a refuzat să avizeze ordonanța ilegală, PNDL3, bancomatul baronilor”, transmitea Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR-PLUS.

Totuși actele arată că șefa Direcţiei de avizare a actelor normative din Ministerul Justiției, Raluca Spoeală, nu a fost ”schimbată” de ministrul interimar și asta pentru că ea a cerut încetarea delegării de mai mult timp.

Raluca Spoeală, mărul discordiei

Raluca Spoeală nu era nici măcar titularul de drept al funcției, ci era doar delegată în această funcție de către fostul ministru Stelian Ion, care a dorit să-l țină la distanță pe fostul șef al Direcției, Cătălin Oțel.

Fiind doar delegată în funcția de director al Direcției de Avizare a actelor normative și nu titularul ei, ministrul interimar Lucian Bode nu avea nevoie, deci, de solicitarea Ralucăi Spoeală pentru a o îndepărta, ci ar fi putut da direct ordinul de încetare a delegării. Doar că Raluca Spoeală a cerut în scris încetarea delegării, Bode nefăcând altceva decât să-și dea acordul.