Denise Rifai, detalii din culise: Klaus Iohannis ar putea fi suspendat din funcția de președinte. Planul USR-PLUS

03 sept. 2021
Denise Rifai, detalii din culise: Klaus Iohannis ar putea fi suspendat din funcția de președinte. Planul USR-PLUS
Denise Rifai

Pe scena politică este haos. După demiterea lui Stelian Ion din fruntea ministerului Justiției, cei de la USR-PLUS sunt dezlănțuiți. Aceștia nu vor să mai cedeze niciun pas și vor ca Florin Cîțu să fie schimbat din funcția de premier. Este o lovitură în primul rând la adresa lui Klaus Iohannis, care conform mai multor analiști ar fi făcut strategia actuală.

Denise Rifai, chiar dacă acum are o emisiune non-politică la Kanal D nu poate sta departe de acest subiect și-și expune permanent punctele de vedere cu privire la ceea ce întâmplă în acest domeniu.

Va fi suspendat președintele Klaus Iohannis?

Aceasta este de părere că următorul pas după această criză ar fi suspdendarea președintelui Klaus Iohannis. Practic cei de la USR-PLUS exercită un șantaj indirect constant. Pentru că acele 80 de voturi necesare pentru ca proiectele să treacă, ei cer foarte multe, iar dacă nu obțin trec la amenințări.

„Pai maine poimaine, USR PLUS cu AUR si PSD vor vota suspendarea presedintelui Iohannis! Eu asta am inteles dupa ziua de ieri. Joaca e mare si se pare ca Miza e Alta!,” a scris Denise Rifai, într-un comentariu pe contul său de Facebook.

Cum se impune și PSD în ecuația puterii

Președintele PSD Marcel Ciolacu joacă tare și a tot ieșit public în ultima perioadă pentru a puncta la capitolul imagine, mai ales că partidul duce lipsă de figuri de impact. Acesta le-a transmis joi parlamentarilor USR PLUS, AUR, precum „celor interesaţi” să semneze textul moţiunii de cenzură a PSD, dacă doresc cu adevărat ca Guvernul Cîţu să plece.

„Un lucru e clar! Acest guvern, care a adus haos şi sărăcie, trebuie să plece acum! Iar pentru asta există o singură variantă: toţi cei interesaţi să semneze alături de noi moţiunea de cenzură de mai jos! Fără şantaj, fără jocuri pe sub masă, fără interese obscure. Aşadar, stimaţi colegi de la USR: lăsaţi poveştile! Vreţi să rămâneţi în Guvern? Sau vreţi – cu adevărat! – ca acest guvern să pice?”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El le-a spus și celor de la  AUR că este cazul să semneze textul moţiunii, dacă nu vor de fapt să facă „capital electoral pe spinarea românilor”.

„Aşadar, stimaţi colegi de la AUR: lăsaţi poveştile! Vreţi să vă faceţi capital electoral pe spinarea românilor, pe dramele lor? Sau vreţi ca Guvernul Cîţu să plece? Aveţi probleme cu textul? E ceva neadevărat? Haideţi să stăm la aceeaşi masă şi să-l discutăm! Pentru că, nu-i aşa, cu toţii ne dorim să scăpăm de Guvernul Cîţu!”, le-a transmis liderul PSD.