Un alt pericol amenință omenirea. Bill Gates prevede un scenariu mai complex decât pandemia

11 feb. 2021
Un alt pericol amenință omenirea. Bill Gates prevede un scenariu mai complex decât pandemia
Bill Gates, cofondatorul Microsoft

Bill Gates prevede două pericole majore care ar putea amenința România. Cofondatorul Microsoft susține că acestea sunt mult mai complexe decât pandemia de coronavirus și ar putea lovi când nimeni nu se așteaptă. 

Bill Gates este de părere că schimbările climatice sunt una dintre cele mai mari pericole le adresa întregii omeniri. Spre deosebire de pandemie, care poate fi controlată prin restricții sau vaccinuri, clima nu poate fi ținută sub control, iar efectele ei pot fi devastatoare.

Cele două pericole majore

Cofondatorul Microsoft susține că există oduă mari pericole cu care omenirea se va confrunta în viitor. Într-un interviu cu Derek Muller, gazda canalului de YouTube Veritasium, Bill Gates și-a prezentat previziunea subră.

Potrivit acestuia, schimbările climatice și ”bioterorismul“ reprezintă cele mai mari viitoare amenințări la adresa omenirii.

”Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“, a spus Bill Gates în cadrul interviului. De asemenea, cofondatorul Microsoft a explicat și ce impact vor avea aceste două mari pericole asupra întregii lumi.

Mortalitatea va fi mai accentuată

”Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie“, a mărturisit Bill Gates.

Pe lângă schimbările climatice, cofondatorul Microsoft a vorbit și despre al doilea pericol major la adresa omenirii, ”bioterorismul”. Cu alte cuvinte, este vorba despre răul intenționat care poate fi făcut pe orice cale. De la provocarea unui virus mortal, până la lucruri mai complexe.

Bill Gates este de părere că există o probabilitate mare ca omenirea să se confrunte cu așa ceva, decât cu epidemii naturale.

Nu vom putea face nimic

”Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu acesta este mult mai mare decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală“, a mai mărturisit el.

Cofondatorul Microsoft a mai adăugat că indiferent de ce ar face oricine, aceste viitoare ”pandemii” nu pot fi oprite, însă există un singur lucru care poate fi făcut și anume, să fim pregătiți.

”Am putea să ne pregătim, astfel încât să nu mai avem niciodată un număr de morți ca acum“, a mai precizat Bill Gates.