Cum trebuie să ne pregătim pentru o nouă pandemie. Bill Gates a prezentat cele trei măsuri care ar putea salva omenirea

03 feb. 2021
Cum trebuie să ne pregătim pentru o nouă pandemie. Bill Gates a prezentat cele trei măsuri care ar putea salva omenirea
Bill Gates, cofondatorul Microsoft

Bill Gates s-a implicat activ încă de la debutul pandemiei de coronavirus. El a făcut o donație considerabilă pentru a sprijini inventarea vaccinului anti-covid, iar acum încearcă să evite o altă tragedie care ar putea lovi întreaga plentă.

Cofondatorul Microsoft este de părere că întreaga lume trebuie să fie pregătită pentru orice ar putea să urmeze. Potrivit acestuia, deși nu am scăpat de noul coronavirus, în orice moment, ar putea apărea alt virus, drept urmare altă pandemie, iar acest lucru nu trebuie să ne ia prin surprindere.

Planul lui Bill Gates

Într-o scrisoare anuală a Fundației Bill și Melinda Gates miliardarul prezintă trei măsuri pe care omenirea trebuie să le ia în calcul în cazul apariției unei noi pandemii. El consideră că totul trebuie luat în serios pentru a se evita o altă tragedie precum cea cauzată de coronavirus.

”Pregătirea pentru o pandemie trebuie luată la fel de în serios pe cât luăm amenințarea războiului”, se arată în scrisoare.

El a mai adăugat că toate aceste măsuri sunt o ”poliță de asigurare” pe care oricine o poate cumpăra”.

”Cred că aceasta este cea mai bună și mai rentabilă poliță de asigurare pe care lumea o poate cumpăra”, a mai precizat miliardarul.

Cele trei măsuri care ar putea salva omenirea

Prima măsură care trebuie luată în calcul este ”mega-testarea”. Cofondatorul Microsoft susține că până la următoarea pandemie, vor exista platforme de mega-diagnostic care ar putea testa un număr mare de oameni săptămânal.

Până la următoarea pandemie, sper că vom avea ceea ce numesc platforme de mega-diagnostic, care ar putea testa până la 20% din populația globală în fiecare săptămână”, a scris Bill Gates.

De asemenea, miliardarul a mai vorbit și despre tratamentele terapeutice promițătoare, cum ar fi anticorpii monoclonali, care s-au dovedit a fi eficienți în reducerea riscului de deces și spitalizare în cazurile Covid.

În ceea ce privește o eventuală nouă pandemie, un colac de salvare ar putea fi reprezentat și de vaccinurile ARN mesager, care sunt mai versatile și pot fi fabricate mai ușor și mai rapid decât vaccinurile convenționale.

”Prevăd că vaccinurile ARN vor deveni mai rapide de dezvoltat, mai ușor de scalat și mai stabile de stocat în următorii cinci până la zece ani. Aceasta ar fi o descoperire imensă, atât pentru pandemii viitoare, cât și pentru alte provocări globale ale sănătății”, a mai adăugat Gates.

O echipă mobilizată

Încă de la finalul anului trecut, Bill Gates menționa că este nevoie de o echipă formată din 3.000 de experți în boli infecțioase. Aceștia ar trebui să aibe sarcina de a identifica rapid, o pandemie, chiar la momentul în care aceasta a debutat. Aceasta ar putea fi una din soluțiile salvatoare pentru întreaga omenire.

”Gândiți-vă la acest corp ca la o echipă de foc pandemică”, a scris Gates în scrisoare.

”La fel ca pompierii, aceștia sunt profesioniști complet pregătiți, care sunt gata să răspundă la potențiale crize la un moment dat. Atunci când nu răspund în mod activ la un focar, își mențin abilitățile clare lucrând la boli precum malaria și poliomielita”, a mai precizat Gates.

Pe lângă acești experți, confondatorul Microsoft susține că ar trebui să existe un ”sistem global de alertă” la scară largă, pe care lucrătorii din domeniul sănătății să îl poată utiliza pentru a înregistra datele pacienților. În acest mod, ei ar putea identifica foarte ușor schimbările pandemiei și tendințele acesteia.

”Jocuri de război”

Ultima măsură notată de Bill Gates estea cea a unei simulări. Cu ajutorul acesteia, experții din sănătate ar putea să își îmbunătățească modul de a gestiona astfel de situații.

”Simulări organizate și sofisticate ce ar permite experților să practice, să analizeze și să îmbunătățească modul în care răspundem la focarele de boală, la fel cum jocurile de război permit armatei să se pregătească pentru realitate”, a mai adăugat Bill Gates.