Ultima oră! Incediu la Spitalul Matei Balș din Capitală. S-a activat planul roșu de urgență. Câți oameni au murit

29 ian. 2021
Ultima oră! Incediu la Spitalul Matei Balș din Capitală. S-a activat planul roșu de urgență. Câți oameni au murit
Sursa foto: zf.ro

Un incediu a izbucnit la Spitalul Matei Balș din Capitală, unde sunt internați sute de pacienți infectați cu coronavirus. Ultimele informații arată că pavilionul 5 ar fi luat foc. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat a anunțat că 120 de pacienți infectați cu coronavirus au fost deja evacuați și vor fi transferați spre alte spitale.

A fost activat planul roșu de urgență, iar incediul a fost localizat. Peste 20 de ambulanțe sunt prezente la fața locului. Din fericire nu s-a înregistrat nicio victimă, iar pacienții afectați nu se aflau în stare gravă, dar mulți dintre aceștia au nevoie de suport respirator, ceea ce înseamnă că trebuie găsite urgent loc pentru aceștia în alte unități medicale, care să le poată oferi acest tip de sprijin, au fost primele informații transmise.

OFICIAL: Trei persoane au murit carbonizate, iar una este resuscitată chiar acum

Antena 3 anunță că parterul uneia dintre clădirle din Institutul Matei Balș a fost foarte afectat. De acolo ar fi pornit incediul, iar pacienții de la parter și etajul 1 au fost evacuați. O parte din pacienți se pare că ar fi fost intoxicați cu fum, iar cei mai mulți dintre aceștia ar fi fost transferați deja în pavilionul de urgențe.

Medicul Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institutului Matei Balș a confirmat că incediul a pornit de la parterul uneia dintre clădiri. Acesta a spus că nu realizează ce a putut porni incendiu, dar că o variantă ar fi ca unul dintre pacienți să fi adus o sursă de încălzire și de aici să fi început problemele. El a precizat că instalația electrică pentru oxigen, folosită pentru pacienți era nouă.

Ministru Sănătății, Vlad Voiculescu a transmis că sunt suficiente locuri în celelalte spitale din București, pentru ca cei 120 de pacienți să fie internați în siguranță. Aceștia au fost medii sau ușoare ale virusului.

Știre în curs de actualizare