SURSE: Liberalii care l-ar putea înlocui pe Orban ca premier. Nume complet neașteptate pe scena politică

SURSE: Liberalii care l-ar putea înlocui pe Orban ca premier. Nume complet neașteptate pe scena politică
Ludovic Orban. Foto: Facebook

Alegerile parlamentare au loc în doar câteva săptămâni, iar liberalii iau în calcul orice scenariu. Deși Ludovic Orban este primul pe lista pentru Guvern, liberalii mai au și alte opțiuni pentru funcția de premier al țării. 

Un nume foarte cunoscut este una din opțiunile PNL la alegerile parlamentare. Surse politice au declarat pentru stiripesurse.ro, că o variantă pentru funcția de premier al României este europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Acest lucru se datorează faptului că el este perceput, atât în PNL, cât și în USR ca fiind ”un tânăr cu imagine nepătată” i care ” satisface nevoia electoratuli de oameni noi”.

De asemenea, candidatura lui Siegfried Mureșan ar putea plasa de salvare pentru USR, reprezentând o garanția la guvernare, spre deosebire de alți oameni ”vechi” și ”pătați” care fac parte din lumea politică încă din anii 90, categorie în care se încadrează inclusiv premierul Ludovic Orban.

Un cunoscut ministru poate deveni premier

Liberalii mai au și alte variante. Potrivit surselor citate, un alt potențial candidat pentru funcția de premier al țării este ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Sursele citate au mai subliniat faptul că, până la acest moment nu există niciun fel de discuție privind schimbarea propunerii de premier. Se pare însă că, cea mai mare influență în această decizie o va avea scorul pe care liberalii urmează să îl obțină la alegerile parlamentare și majoritatea guvernamentală care urmează să fie realizată.