Dezastru pentru SUA! Ce a pățit legendara Simone Biles. Gimnasta era considerată un fenomen mondial

28 iul. 2021
Dezastru pentru SUA! Ce a pățit legendara Simone Biles. Gimnasta era considerată un fenomen mondial
Simone Biles

Răsturnare totală de situație. Americanca Simone Biles părea invincibilă la gimnastică artistică și era pregătită să bată toate recordurile la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea este multiplă medaliată cu aur la ediția precedentă: cu echipa, individual compus, sărituri și sol. Era mare favorită și acum.

În competițiile din SUA aceasta a prezentat exerciții de o dificultate extremă și toată lumea se aștepta să câștige chiar șase medalii din șase posibile. Presiunea și-a spus cuvântul, iar în calificări a avut multe ezitări. Deși s-a calificat în toate finalale pe aparate plus individual compus, nu a fost cu notele așteptate.

Și campionii sunt oameni

În concursul pe echipe, a ezitat la prima săritură și a obținut o notă sub 14.000, cea mai mică de când concurează. Șocul a fost atât de puternic încât s-a retras complet din competiție lăsându-și coechipierele descumpănite. SUA a terminat abia pe locul 2, după Rusia, deși erau mari favorite.

Acum Simone Biles a anunțat că se retrage și de la individual compus.

„După o evaluare medicală suplimentară, Simone Biles s-a retras din competiția finală individuală de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se concentra asupra sănătății sale mintale”, scrie pe contul de Twitter al SUA Gymnastics.

„Simone va continua să fie evaluată zilnic pentru a stabili dacă va participa sau nu la finalele evenimentelor individuale de săptămâna viitoare. Jade Carey, care a obținut cel de-al nouălea cel mai mare scor în calificări, va participa în locul ei în general. Susținem din toată inima decizia Simonei și îi aplaudăm curajul în a-i acorda prioritate bunăstării. Curajul ei arată, din nou, de ce este un model pentru atât de mulți„, au transmis oficialii americani, conform CNN.

Simone Biles nu a decis încă dacă mai participă la Tokyo sau nu

Biles a fost una dintre favoritele pentru a câștiga aurul în finala de joi, după ce a câștigat fiecare competiție individuală la care a participat din 2013. După calificarea de duminică de la Tokyo, Biles a terminat pe primul loc cu un scor de 57.731.

Ea are încă ocazia să concureze în alte evenimente individuale în restul Jocurilor, calificându-se pentru finale individuale în fiecare aparat: sărituri, bârnă, sol și paralele.

Marți, Biles a spus că va decide de la o zi la alta dacă va mai concura sau nu, dar că acum trebuie să se preocupe de starea sa mentală, care nu este una foarte bună. Și japoneza Naomi Osaka a acuzat probleme similare. Ea s-a retras de la Roland Garros și Wimbledon, iar acum a pierdut în turul 3, deși era mare favorită la câștigarea titlului olimpic în tenis.