Se vând subiectele la examenul de bacalaureat 2021! De unde se cumpără și ce avertisment au lansat autoritățile

26 iun. 2021
Se vând subiectele la examenul de bacalaureat 2021! De unde se cumpără și ce avertisment au lansat autoritățile
Foto: NeONBRAND on Unsplash

Examenul de bacalaureat 2021 se apropie cu pași repezi, iar după aproape doi în care școală s-a desfășurat mai mult online, mulți adolecenți nici măcar nu au dorit să se înscrie pentru a susține probele maturității. Nu se simt pregătiți, așa că au preferat să amâne momentul.

În acest context, ca și în anii precedenți de altfel, au început să apară pe rețelele de socializare persoane care vând subiectele la examenul de bacalaureat. Este, însă doar o păcăleală, iar experții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează cu privire la tentativele de fraudare.

Subiectele la BAC 2021 nu sunt fixate. Există variante multiple, așa că nu se știe încă ce va pica.

Vânzarea subiectelor la BAC, doar o păcăleală

„Atenţie mare la conturile de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat. Ca şi în anii precedenţi, echipa CERT-RO a fost notificată despre existenţa unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susţină acest examen. Reţineţi faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de Bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi cu puţin timp înainte de start.

Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituţiile de învăţământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană”, au trasnmis specialiștii în securitatea cibernetică pe pagina de Facebook a CERT-RO.