Se întâmplă în România! Cine este, de fapt femeia de 76 de ani trăiește cu o pensie de 15 lei pe lună de ani de zile! Casa de Pensii i-a greșit calculul. Dezvăluiri revoltătoare

Se întâmplă în România! Cine este, de fapt femeia de 76 de ani trăiește cu o pensie de 15 lei pe lună de ani de zile! Casa de Pensii i-a greșit calculul. Dezvăluiri revoltătoare
Tanti Fica are o pensie lunară de 15 lei

De o parte avem un magistrat care încasează lunar o pensie de peste 78.000 de lei, fără să fi cotizat pentru acești bani, iar de cealaltă parte este tanti Fica, o bătrână de 76 de ani, care ani de zile a trăit cu doar 15 lei, pentru că atât i-a oferit statul român. Din greșeală. Fostul ministru al Muncii a verificat situația și a constatat că într-adevăr Casa de Pensii a comis o eroare în privința femeii.

“Pâine mănânc! Ce să mănânc altceva? Și mai fac și mămăligă”, sunt cuvintele tulburătoare ale bătrânei care trăiește cu doar 15 lei pe lună. Cazul este prezentat pe larg de echipa “Asta-i România!”, de la Kanal D, care a mers la fața locului pentru a verifica situația bătrânei, după ce autoritățile au recunoscut că au greșit pentru că nu i-au actualizat indemnizație de urmaș după soț

„Tanti Fica, în vârstă de 76 de ani, locuiește, de ani buni, într-o căsuța veche cocoțată pe coama unui deal, în cătunul Fântânele, comuna Ceru Băcăinţi, din Munții Apuseni, o zona în care este extrem de greu să ajungi fără o mașină puternică sau un tractor. Demnă, nu se plânge, deși este neajutorată, cu toate că se numără printre miile de bătrâni ai României care abia supraviețuiesc de azi pe mâine. Tanti Fica pare de neclintit în fața greutăților care, pe noi ceilalți, ne-ar fi doborât”, povestesc reporterii Kanal D.

Fostul ministru al Muncii s-a implicat în caz

Femeia trăiește singură de șapte ani, după ce soțul ei a murit. Nu a avut copii și locul în care-și duce zilele este înconjurat numai de sălbăticiune. Casa ei se află într-un pustiu, iar fiecare zi este o o luptă pentru supraviețuire. Pentru că nu are pe nimeni, ea trebuie să se descurce singură cu acești bani, 15 lei LUNAR. Mănâncă cel mai des pâine sau mămăligă pentru că de altele nu prea-i ajung banii.

Impresionată de situație, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a intervenit, în cazul bătrânei și a solicitat verificări imediate, în urmă cărora, s-a constatat că văduva are într-adevăr o pensie de numai 15 lei, și asta din cauza Casei teritoriale de Pensii, care nu i-a actualizat indemnizaţia de urmaş după soţ.

Povestea bătrânei va fi prezentată la Kanla D, duminică 17 ianuarie, de la ora 14:30,  în cadrul emisiunii “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.