Românii pot respira ușurați de sărbători. Klaus Iohannis anunță că nu va institui carantina totală

11 nov. 2020
Românii pot respira ușurați de sărbători. Klaus Iohannis anunță că nu va institui carantina totală
Klaus Iohannis, președintele României

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar românii nu știu încă dacă vor putea petrece aceste momente alături de familie și de cei dragi. Președintele Iohannis, însă, este optimist și le garantează românilor că nu va exista niciun fel de carantină în ultima lună a acestui an.

Klaus Iohannis a anunțat că nu ia în considerere acum o carantinare totală la nivel național pentru reducerea răspândirii infecției de coronavirus. El a mai precizat că acest lucru este valabil atât în prezent, cât și în perioada sărbătorilor de iarnă.

Întrebat dacă se putem aștepta la o carantină națională timp de doua saptamani inainte de sarbatorile de iarna in cazul in care numărul infectiilor COVID-19 nu va scădea, seful statului a raspuns:

”Nu iau in considerare acum o carantinare totala, cum nu iau in considerare o carantinare totala de sarbatori”, a spus Iohannis, întrebat dacă ia în calcul o carantină naținală înainte de sărbătorile de iarnă.

Ministerul Sănătății se ocupă de tot

Șeful statului a vorbit și despre posibilitatea ca bolnavii români de COVID să ajungă în alte state pentru a fi tratați. Potrivit acestuia, nu există momentan astfel de detalii, însă ministrul Sănătății gestionează întreaga situație.

„Este prematur să vă dau detalii. Ele vor fi cunoscute atunci când Ministerul Sănătății finalizează demersurile. Peste tot această pandemie accelerează și locurile devin puține și în statele în care s-a crezut că se poate face față. Sper să nu ajungem acolo”, a spus Klaus Iohannis.

În cadrul aceleiași discuții, Klaus Iohannis a vorbit și despre vaccinul antigripal. Șeful statului a subliniat faptul că fostul Guvern PSD comandase 1,5 milioane de doze, în timp ce Guvernul PNL a comandat 3,5 milioane de doze. În ceea ce privește livrarea vaccinului, aest lucru se face lunar, în tranșe.

”În fiecare lună vin noi tranșe de vaccin antigripal în România. Probabil că știți, dar dacă nu știți vă spun eu: vechiul Guvern PSD-ist comandase 1,5 milioane de doze. Între timp, noul Guvern liberal a comandat 3,5 milioane de doze, adică mai bine decât dublu. Aceste doze vor ajunge în România la termenele negociate de Guvern.”, a mai spus Klaus Iohannis.