Probleme mari pentru Rareș Bogdan! Ce i-au pregătit liderii PNL? Fostul jurnalist iese și el la atac (SURSE)

Probleme mari pentru Rareș Bogdan! Ce i-au pregătit liderii PNL? Fostul jurnalist iese și el la atac (SURSE)
Rareș Bogdan. Foto: Facebook

Rareș Bogdan a încercat de mai multe ori un puci împotriva președintelui PNL, Ludovic Orban, dar de fiecare dată la final a ieșit șifonat. Nici de dată aceasta nu a scăpat fără zgărieturi. Într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu la Aleph News, fostul jurnalist Realitatea Tv i-a cerut demisia lui Orban și l-a numit pe acesta „câinele alfa” sau „lupul alfa” și l-a acuzat că „ i s-ar fi umflat capul”.

Deși se aștepta ca liderii din Ardeal să facă un front comun cu el și să contribuie la demiterea forțată a actualului președinte al PNL din fruntea partidului, s-a trezit singur. Nici președintele Klaus Iohannis nu a privit cu ochi buni ieșirea lui Rareș Bogdan, care conform surselor voceabanilor.ro i-a cerut să se calmeze. Mai mult decât atât, se pare că liderii din teritoriu s-au decis să-l izoleze temporar pe colegul lor și să-l forțeze să se retragă o perioadă din prim plan.

Doar că Rareș Bogdan nu este deloc mulțumit cu acest plan și a ripostat printr-o postare pe facebook, plină de atacuri sub centură. El a adus în discuție eterna poveste a pensiilor speciale și a cerut Guvernului, dar și majorității formate din PNL, USR-PLUS și UDMR să rezolve situația pentru că stă în puterea lor.

Practic le-a aruncat un cartof fierbinte în brațe și i-a acuzat voalat de populism, explicând românilor că de fapt el este diferit față de ceilalți politicieni, dar iată aceștia refuză să regleze problema pensiilor. Simțindu-se izolat de liderii cu greutate din partid, Rareș Bogdan încearcă să-și conserver imaginea publică pentru a mai avea șanse să rămână în jocul politic, unde momentan pășește pe gheață subțire.

Ce a transmis Rareș Bogdan Guvernului și Parlamentului. Povestea pensiilor

CITIȚI cu atenție până la capăt! Azi se împlinește un an de când legea inițiată de PNL privind anularea pesiilor speciale a fost adoptată în Parlament. A fost o promisiune făcută românilor și am respectat-o! Cu o întârziere, ce e drept, de 34 de zile față de termenul fixat după preluarea guvernării. Era limpede pentru colegii mei din Camera Deputaților, forul decizional, că alături de PNL, USR și PMP vor vota, de frica oamenilor, inclusiv alți deputați. Exact asta s-a întâmplat! Alături de Robert Sighiartau, Florin Roman, Pavel Popescu, Razvan Prișcă și ceilalți colegi deputați liberali s-au raliat alții. Ce a urmat știm cu toții. Și e dureros și regretabil. Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, a atacat Legea la CCR, pe motiv de neconstituționalitate. La CCR, beneficiarii pensiilor speciale nu au înțeles că au obligația morală să-și anuleze privilegiile. Din păcate. Un CCR în care 6 din 9 judecători sunt numiți, în diverse momente, de PSD/ALDE și unde 7 din 9 sunt beneficiari de Pensii Speciale.

Unii oameni mă întreabă de ce a inițiat PNL legea, dacă știa că va cădea la CCR. Alții mă întreabă de ce am promis această lege, dacă știam că este imposibil să rămână bătută în cuie.

Oameni buni, înainte de a fi politician, am fost jurnalist și m-am exprimat împotriva pensiilor speciale de sute de ori! Era și rămâne una dintre dorințele mele cele mai fierbinți, pentru că este o nedreptate cruntă care împarte românii în cetățeni de rangul I și cetățeni de rangul II. Este o luptă care trebuie dusă, dacă dreptatea mai are vreo noimă în țara asta!

Știam că va fi greu! Dar dacă am renunța de fiecare dată când am încerca să ajungem la un pisc ce pare imposibil, n-am mai duce nicio luptă. Everestul ar fi rămas necucerit, n-ar mai fi existat avioane. N-ar mai fi existat 1 Decembrie 1918.
CCR ne-a rupt aripile, dar n-am abandonat! Am venit cu impozitarea masivă a pensiilor speciale. In iunie anul trecut. Din nou, CCR ne-a ras în nas și a blindat aceste privilegii, această porcărie fără seamăn. După ce a amânat de 3 ori o decizie, pe 14 decembrie a considerat ca și această Lege este neconstituțională.

Oameni buni, principiul contributivității este susținut de orice om care mai are un pic de obraz. Și nu pentru voturi, ci pentru că așa este corect!!! Aștept ca problema să fie rezolvată de către Guvernul actual sau de către majoritatea parlamentara PNL/USR-Plus/UDMR. La fel cum aștept și rezolvarea alegerilor în doua tururi de scrutin măcar pentru anul electoral 2024.

P.S. Aud că există circuite speciale pentru vaccinarea angajaților unor instituții, gen Curtea de Conturi. Pe bune?? Ce le spui pensionarilor, categorie vulnerabilă, care nu au apucat să se programeze? Că oricum, numărul vaccinurilor împotriva Covid 19 date unor categorii „speciale” oricum nu ar acoperi cererea pensionarilor sau a celor cu boli cronice? Nu, nu l-ar acoperi, dar aici vorbim despre dreptate, nu despre un calcul contabil! Doamne, Dumnezeule, oare chiar nu putem înțelege că românii sunt sătui până la greață de privilegiile unor piloși, unor “speciali”?„,  a scris Rareș Bogdan pe pagina lui de facebook.