Patronul caselor de pariuri Fortuna și al unei farmacii celebre din România, arestat. Ce acuzații i se aduc

02 dec. 2020
Patronul caselor de pariuri Fortuna și al unei farmacii celebre din România, arestat. Ce acuzații i se aduc

Patronul caselor de pariuri Fortuna, precum și al lanțului de farmacii Sensiblu, a fost arestat, fiind acuzat de fapte de corupție și spălare de bani.

Jaroslav Haščák, cofondator al Penta Investments, este un miliardar slovac. Penta Investments deține casele de pariuri Fortuna, iar în urmă cu doi ani a achiziționat cel mai mare grup Pharma din România, ADPharma, care controlează farmaciile Sensiblu.

Zeci de polițiști au luat, marți, cu asalt sediul Penta Investment din Bratislava, potrivit raportărilor din media locală.

Despre miliardarul slovac se spune că ar avea puternice legături cu clasa politică de la el din țară. Poliția nu a făcut comentarii cu privire la acțiunea de ieri, însă avocatul miliardarului susține că acuzațiile sunt „neîntemeiate și nepotrivite”.

„Considerăm că acțiunea poliției la sediul firmei noastre, împreună cu acuzarea coproprietarului Penta, Jaroslav Haščák este neîntemeiată și nepotrivită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penta, Martin Danko.

Fondul de investiții Penta Investment. Istoric

În România, Fondul de Investiții Penta Investment deține lanțurile de farmacii Sensiblu și Dr. Max, precum și casa de pariuri Fortuna.

Cu o istorie de peste 25 de ani, fondul de investiții Penta Investment este specializat în sănătate, servicii financiare, comerț cu amănuntul, producție, media și dezvoltare imobiliară, domenii în care au investit miliarde de euro.