Pârtiile din cea mai importantă stațiune din România se închid. Risc mare de avalanșă: mesaj oficial de la autorități

06 ian. 2021
Pârtiile din cea mai importantă stațiune din România se închid. Risc mare de avalanșă: mesaj oficial de la autorități

Zeci de mii de turiști, care încă se află în vacanță la munte și aveau planuri de ski pentru această zi, au primit o veste foarte proastă de la salvamontiștii din Sinaia. Aceștia au transmis că miercuri, 6 ianuarie, pârtiile din această stațiune vor fi închise întrucât există risc foarte mare de a se declanșa o avalanșă în aceste zone.

„ATENȚIONARE: RISC MARE (grad IV) DE AVALANȘĂ
între Cota 1400 – 2000

‼‼ Conform informărilor primite în această seară, MÂINE, 6 ianuarie, sunt preconizate avalanșe numeroase pe domeniul schiabil Sinaia, din cauza instabilității stratului de zăpadă.

❎TOATE PÂRTIILE SUNT ÎNCHISE!”, este mesajul de pe pagina de facebook a Salvamont Sinaia.

Așadar pârtiile din Sinaia rămân închise pe parcursul zilei de miercuri și încă nu se știe dacă atenționarea nu va fi prelungită și pentru zilele următoare.

Nici instalațiile de altitudine nu sunt funcționale

În aceste momente nici instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui) nu funcționează din cauza unor defecțiuni tehnice. Cu toate acestea, gondola Sinaia este deschisă publicului între orele 08:00 și 17:00.

„Bună dimineața,
La Cota 1000 se înregistrează -2 grade, cer senin și vânt slab. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 17:00.

Instalațiile de altitudine (Gondola Carp, Telescaunul Soarelui, Teleschi Valea Soarelui) nu funcționează astăzi. Sunt necesare intervenții tehnice.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondole!”, se anunță pe pagina de facebook Gondola Sinaia.