Paradontita, dușmanul ascuns al dinților. Vă puteți pierde complet dantura, dacă nu acționați la timp. Medicul stomatolog Andrei Pîrgari ne explică la ce trebuie să fim atenți

14 iun. 2021
Paradontita, dușmanul ascuns al dinților. Vă puteți pierde complet dantura, dacă nu acționați la timp. Medicul stomatolog Andrei Pîrgari ne explică la ce trebuie să fim atenți
Dr. Andrei Pîrgari, medic stomatolog, doctor în științe medicale. Foto: Artbakers

Te-ai gândit vreodată că imaginea generală a sănătății tale dentare este o reflecție a stării tale de sănătate fizică? Anume aceasta este abordarea doctorului Andrei Pîrgari, doctor în științe medicale, medicul stomatolog care practică medicina holistică la Clinica Grandismedozon din Brașov și care spune că sănătatea orală depinde de starea generală a sănătății și vice-versa.

Potrivit doctorului Andrei Pîrgari, dacă oamenii își văd gura ca și „gardianul” intestinului și își mențin sistemul digestiv echilibrat și sănătos, rezultatele pozitive se vor vedea neîntârziat într-o bună sănătate orală a dinților, a gingiilor și în rezultat, vor fi mai sănătoși în general.

Domnule Doctor, care e problema cea mai des întâlnită la pacienții Dvs?

A.P: Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oamenii în cazul bolii gingiilor se datorează carenței de vitamina K2, cunoscută și sub numele de menaquinonă, lipsa căreia provoacă sângerarea gingiilor. În timp, ar putea însemna apariția recesiunii gingivale și a pierderii calității osului.

Dar chiar dacă începeți să luați o cantitate mai mare de vitamina K2, din păcate, gingiile și osul nu se restabilesc.
Studiilie recente arată că totul este legat de vitamina K2, atât în interiorul corpului, cât și la nivelul dinților. Boala gingivală poate fi încetinită și chiar oprită în cazul în care este detectată destul de devreme. Mai mult decât atât, este important să vindeci cauza, nu doar să tratezi simptomele.

Ce este boala parodontală și care sunt primele simptome?

Vezi tot articolul pe VoxBiz.ro.