De ce trebuie să mănânci varză murată cu trei ore înainte de somn! Are efecte miraculoase pentru organism

28 mai 2021
De ce trebuie să mănânci varză murată cu trei ore înainte de somn! Are efecte miraculoase pentru organism

În această perioadă, multe gospodine își pregătesc varza pentru murat. Primul gând este la sarmalele de Crăciun și la mâncărurile delicioase, care se pot pregăti din această legumă cu proprietăți miraculoase pentru corp. Puțini știu că este indicat să consumăm câteva frunze de varză murată și cu trei ore înainte să mergem la somn.

Ne va ajuta digestia și să avem un somn mult mai bun. Încercați această rutină preț de câteva zile și veți sesiza difernța. Varza crudă sau murată este plină de substanțe nutritive care hrănesc și mențin sănătoase celulele. În plus, aceasta conține și vitaminele, A, C şi E, dar şi fibre.

Nutriționiștii sunt de părere că varza murată este mai recomandată pentru persoanele cu diverse boli, față de cea proaspătă, pentru că bacilii acidolactici produşi în procesul de fermentare îi aduc vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 și B12.

Varza murată este un foarte bun detoxifiant

În anul 1948, oamenii de știință au descoperit în varză o substanţă antiulceroasă extrem de importantă: vitamina U. Aceasta are rol în protejarea mucoasei tractului gastro-intestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulceraţiilor. Mai mult decât atât, în varză se găsesc și alte vitamine şi microelemente, săruri minerale, glucide şi substanţe organice care stimulează producerea sucului gastric şi a secreţiei biliare.

Varza ajută și la tratarea unor afecţiuni ale ficatului, rinichilor şi aparatului locomotor, care pot prezenta probleme apărute din cauza intoxicării organismului cu toxine, eliminate de bacteriile de putrefacţie.

Varza murată este un remediu bun pentru dezintoxicarea organismului. Bacteriile folositoare care apar în varza murată în procesul de fermentaţie restabilesc activitatea vilozităţilor intestinale, dereglată de disbacterioză, varza fiind o sursă extraordinară de probiotice.

Studiile au arătat că 150 de grame de varză murată conțin peste 10 miliarde de bacterii benefice, cu un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii intestinelor şi îndepărtarea eficientă a toxinelor din organism. Varza murată favorizează şi procesul digestiv la persoanele cu scădere a funcţiilor motrice ale intestinelor.