Imagini din infern. Ce vede ultima oară un bolnav de COVID. Un medic a arătat totul

30 nov. 2020
Imagini din infern. Ce vede ultima oară un bolnav de COVID. Un medic a arătat totul
Photo by Bermix Studio on Unsplash

O mare parte din persoanele confirmate cu noul coronavirus, aflate în stare gravă ajung pe paturile de la Terapie Intensivă. Puțini știu însă care sunt trăirile acestora și ce văd aceste persoane când sunt la un pas de moarte. Un medic a postat o filmare care îi va șoca pe mulți.

 

Medicul Kenneth Remy a postat o filmare pe Twitter pentru a le arăta oamenilor ce vede un pacient infectat cu noul coronavirus, înainte de a fi intubat. Postarea a apărut în conextul în care a fost înregistrată o creștere alarmantă a numărului de noi îmbolnăviri.

În clipul video postat, medicul ATI la Washington University Medical Center se uită direct către cameră în timp ce ține un laringoscop și un tub endotraheal – instrumente folosite în procesul de intubație. Acesta îi transmite și câteva cuvinte de încurajare persoanei care urmează să fie intubată.

„Sper ca ultimele momente din viața ta să nu arate așa, pentru că doar atât vei vedea la sfârșitul vieții tale, dacă nu vom începe să purtăm măști când suntem în public, dacă nu practicăm distanțarea fizică, dacă nu ne spălăm frecvent pe mâini”, spune dr. Kenneth Remy.

„Pentru că, îți promit, asta vei vedea. Îți promit că asta vor vedea mama ta, tatăl tău, copiii tăi dacă ajung în stare gravă cu Covid. E un lucru serios”, mai spune medicul.

11 persone au aflat că persoana iubită a decedat

Medicul a făcut și o serie de mărturisiri șocante. Se pare că medicul a avut până în prezent peste 1.000 de pacienți cu Covid-19 și a văzut că „prea mulți dintre ei mor” din cauza bolii.

„În ultima săptămână în care am fost în secția de terapie intensivă, am avut mai multe decese. Am fost forțat să sun la 11 străini, în toiul nopții, pentru a-i informa că persoana iubită tocmai a murit”, a spus el într-un interviu telefonic cu NBC News.

El a mai precizat că îi înțelege pe oamenii care nu sunt de acord cu purtarea măștii, însă medicul consideră că ”este și mai inconfortabil” ca o persoană să fie intubată la spital, deci masca rămâne o soluție salvatoare.

„Înțeleg că poate să nu fie confortabil să porți mască peste tot atunci când ieși în public, dar și mai inconfortabil ar fi să te afli aici, în spital, pe secția de terapie intensivă, chinuindu-te să respiri”, mai spune medicul.