Gafă imensă a lui Klaus Iohannis. Pur și simplu și-a distrus imaginea: nu putem accepta o asemenea umilire

30 aug. 2021
Gafă imensă a lui Klaus Iohannis. Pur și simplu și-a distrus imaginea: nu putem accepta o asemenea umilire

Peste 50% dintre adolescenți sunt analfabeți funcțional, iar România este codașă la testele PISA. În acest context dramatic, președintele Klaus Iohannis s-a gândit să-și relanseze proiectul România Educată. Acestuia îi vor fi alocate fonduri enorme. 

Potrivit șefului statului, proiectul „România Educată” „are un sprijin financiar important, istoric aș spune, în valoare de 3,6 miliarde de euro”. Până aici nimic tragic, însă lucrurile abia de acum devine cu adevărat revoltătoare și umilitoare.

Nu putem accepta o asemenea umilire

„Aflu că transformarea proiectului prezidențial “România Educată” în acte normative a încăput pe mâna unei protejate a ministrului Cîmpeanu, absolventă a stabilimentului Spiru Haret, care și-a susținut licența la Academia de poliție.
Oare președintele și premierul cred că noi, profesorii, putem accepta o asemenea umilire?”, scrie pe facebook fostul eurodeputat, profesor universitar și decan al Universității București, Cristian Preda.

De altfel, în cancelaria prezidențială și nu numai se regăsesc mai multe persoane cu studii făcute la universități private, considerate adevărate fabrici de diplome. Chiar și Mădălina Dobrovolschi, fost purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale era absolventă a Universității Spiru Haret.

Repere fără carte

Marcel Ciolacu, Viorica Dăncilă sau Carmen Dan se înscriu și ei pe lista celor care au deținut sau dețin în continuare funcții importante în stat, dar care au fost repetenți când au venit vorba de învățătură. Cei trei reprezintă PSD.

Însă iată că nici PNL nu vine cu schimbări la acest capitol și nici măcar președintele Klaus Iohannis, care practic își desconsideră propriul proiect. Mulți adolescenți refuză să mai învețe și asta pentru că au modele de persoane publice, care au ajuns sus fără să-și petreacă prea mult timp prin școli.

Nu era suficient că Adelina Pestrițu sau Gina Pistol, care au trecut cu greu BAC-ul sunt considerate repere datorită succesului pe care-l au în showbiz, acum până și proiectele de educație ajung să fie conduse de impostori cu diplome obținute pe genunchi.

Sperăm că președintele și profesorul Klaus Iohannis nu a fost bine informat și că-și va revizui atitudinea. România nu va putea progresa, cât timp în funcții cheie se vor afla numai repetenți.