Facebook Dating a fost lansat și în România. Cum funcționează aplicația și cum se pot conecta cei interesați să formeze un cuplu

23 oct. 2020
Facebook Dating a fost lansat și în România. Cum funcționează aplicația și cum se pot conecta cei interesați să formeze un cuplu

Facebook Dating a fost lansat și în România la sfârșitul lunii octombrie. Scopul acesteia este să „ajute oamenii să își găsească perechea potrivită”, conform reprezentanților companiei. Funcțiile sunt aceleași că și la Facebook-ul obișnuit, adică Stories și Video Call, dar se adaugă și un buton nou, Secret Crush.

Secret Crush este ceea ce va atrage probabil utilizatorii pentru că le permite practic să exploreze relații potențiale cu oameni pe care deja îi cunoaște de pe Facebook sau Instagram.

Facebook Dating este un fel de Tinder, aplicație care există deja pe piață în România de mai mult timp. Profilul trebuie creat prin parcurgerea mai multor pași și poate fi utilizat și direct în cadrul Facebook.

Cum funcționează Facebook Dating?

Facebook Dating nu va sugera prietenii existenți pe Facebook ca fiind potențiali parteneri de cuplu, dar utilizatorul va putea să selecteze până la maxim nouă prieteni de care este interesat. Când două persoane se adaugă una pe alta în lista de Secret Crush atunci se crează ceea ce se numește match/potrivire.

Dacă o persoană este interesată de cineva care nu are profil pe Facebook Dating, dar are profil pe Facebook, persoana care nu are profil pe Dating nu va ști că cineva o placa în secret, deci nu va face parte din lista de Secret Crush și nici nu va afla că numele ei a fost introdus pe acea listă.

Utilizatorii Facebook Dating au posibilitatea să blocheze pe oricine și de a opri trimiterea de fotografii, linkuri, plăți sau videoclipuri în mesaje, anunță  cei de la Facebook. Prietenii de pe Facebook nu vor fi sugerați ca potențiale potriviri și nici nu vor fi anunțați că cineva și-a făcut profil de Dating, mai adaugă ei, care subliniză și că profilul de Dating, mesajele, aprecierile și „potrivirile” nu vor apărea în fluxul de știri Facebook.