Detalii neștiute despre Raed Arafat. Cine este sora șefului DSU și cum se înțeleg cei doi

16 nov. 2020
Detalii neștiute despre Raed Arafat. Cine este sora șefului DSU și cum se înțeleg cei doi
Raed Arafat, șeful DSU

Raed Arafat ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar în perioada pandemiei de coronavirus, acesta a ajuns să fie o personalitate și mai importantă în ceea ce privește luarea deciziilor de către Guvern.

Deși au existat mai multe situații controversate, în care i s-a cerut demisia sau în care a fost pus la zid, Raed Arafat a rămas stăpân pe el și și-a păstrat funcția.

De asemenea, el a refuzat și o carieră în lumea politică.  După racolările făcute de PSD în urmă cu ceva timp, care i-a pus pe liste pe medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel, premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă acum și șeful Comitetului pentru Situații de Urgență va face acest pas, iar răspunsul a fost unul destul de clar.

„Nu. Am avut o colaborare deosebit de bună cu domnul secretar de stat Raed Arafat, o colaborare foarte bună și nu pot să cred că ar putea acum să se apuce să intre în politica în condițiile în care e nevoie de fiecare om cu experiență pentru a putea opri răspandirea virusului”, a spus Ludovic Orban.

Detalii neștiute despre Raed Arafat

Raed Arafat este una dintre personalitățile care preferă să își țină departe viața privată de spațiul public. Nici până în prezent nu se cunosc foarte multe detalii despre acesta.

Singurele lucruri care se știu despre Raed Arafat sunt legate de studiile sale și de statutul său. Șeful DSU a urmat medicina la Cluj și Târgu Mureș și este originar din Palestina. Legat de viața de familie, acesta nu a fost căsătorit niciodată și a dorit să-și dedice întreaga viață carierei.

Un lucru mai puțin știut despre Raed Arafat este că el provine dintr-o familie înstărită, dar cu care nu a prea ținut legătura pentru că tatăl său îl dorea acasă la conducerea afacerilor sale, iar Raed visa doar să fie medic.

Cine este sora lui Raed Arafat și cum se înțeleg cei doi

Totuși, Raed Arafat nu a exclus toată familia din viața sa. Conform apropiaților singura de care a rămas apropiat este sora lui, care este și ea tot medic, în Dubai.

”Nu merge în Palestina decât foarte rar, nu este deloc bine vazul acolo. Na, un palestinian a creat un serviciu medical de excelenţă într-o altă ţară. Puţini sunt cei care ştiu că el are un frate si o sora. Cu el nu are o legătură strână, însă, de sora lui, care e medic în Dubai, e apropiat.

Pe mama lui o vede rar, o dată la doi, trei ani, iar tatăl a decedat acum mulţi ani. Arafat nu s-a însurat niciodată, şi-a dedicat viaţa acestei meserii,” a declarat un apropiat al lui Raed Arafat despre actualul secretar de stat de la Ministerul de Interne.