Desenele animale Peter Pan, Pisicile Aristocrate și Dumbo au fost interzise. Motivul este absolut halucinant

26 ian. 2021
Desenele animale Peter Pan, Pisicile Aristocrate și Dumbo au fost interzise. Motivul este absolut halucinant
Peter Pan este unul dintre cele mai celebre personaje de desene animate din toate timpurile

Pare că planeta a cam luat-o razna în ultima perioadă. După ce unul dintre cele mai de succes romane din toate timpurile, „Zece negri mititei”, scris de Agatha Christie în 1939, își va schimba numele și va apărea într-o versiune revizuită în Franța, din care va fi scos cuvântul „negru”, considerat ca având conotații rasiste, acum și conducerea postului Disney vine cu o decizia halucinantă.

Oficialii companiei au anunțat că nu vor mai permite copiilor sub vârsta de șapte ani să vizioneze celebrul desen animat Peter Pan pe platforma lor deorece și acesta ar conține stereotipuri rasiale. De precizat că desenul animat se difuzeaz încă din 1953, iar hotărârea aberanță a venit în contextul ultimelor dezbzateri pe acest subiect al rasismului, intens mediatizat, potrivit Daily Mail.

Motivul aberant pentru care Peter Pan sau Pisicile Artistrocrate au fost interzise

Peter Pan nu este singura peliculă interzisă celor mici. Din același motiv, nici Pisicile Aristocate, Swiss Family Robinson și Dumbo nu se vor mai putea urmări și au fost deja eliminate pentru încălcarea „recomandărilor de conținut”.

Peter Pan a fost interzis pe motiv că ar putea afecta modul în care micuții gândesc și asta pentru că în desenul animat este prezentat un trib al nativilor americani, nativi numiți cu apelativul „roșii”.

Pisicile aristocrate difuzat încă din 1970 a fost eliminat din cauza unui personaj pisică siameză numit Shun Gon. Aceasta are ochi înclinați și dinți proeminenți, ceea ce a fost interpretat ca o insultă la adresa locuitorilor din Asia de Est, care ar fi fost astfel caricaturați.

Swiss Family Robinson, apărut în 1960, are o problemă pentru că în peliculă apar pirații „față galbenă” și „față întunecată”, ceea ce evident, în opinia Disney reprezintă rasism. În curând probabil vom fi obligați să scoatem culorile din vocabular.