Cum arată acum Ayan, fiul Mihaelei Rădulescu și la ce instituție prestigioasă învață. Cât costă un singur an în SUA

10 sept. 2021
Cum arată acum Ayan, fiul Mihaelei Rădulescu și la ce instituție prestigioasă învață. Cât costă un singur an în SUA

Fiul Mihaelei Rădulescu, Ayan, învață la o prestigioasă școală din Statele Unite, unde taxa de școlarizare ajunge la zeci de mii de euro pe an. În plus, anul viitor, odată ce va absolvi, este deja acceptat la două universități americane. Cât costă școlarizarea lui Ayan Schwartzenberg și ce facultăți l-au acceptat deja?

Ayan, în vârstă de 17 ani, a vorbit într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme în calitate de președinte al Hamill House, cel mai important campus al școlii Lawrenceville School din New Jersey.

În cadrul interviului, acordat unui coleg care studiază regia în cadrul aceleiași instituții de învățământ, fiul Mihaelei Rădulescu a vorbit despre pandemie și cum a afectat aceasta viața și modul de socializare al elevilor.

Este deja vedetă a școlii

De asemenea, Ayan se pare că este foarte popular la această instituție de învățământ, el evoluând și pentru echipa de fotbal american. În echipa școlii acesta are un rol important, acela de „Running Back”, adică unul dintre oamenii cheie ai ofensivei și cel care recepționează mingea și încearcă să o ducă cât mai departe spre terenul advers.

De altfel, el a fost premiat de conducerea școlii, fiind inclus printre cei mai buni atleți. Nu în ultimul rând, fiul Mihaelei Rădulescu mai face parte și dintr-un cerc de poezie.

Cât costă școlarizarea și la ce facultate ar putea merge

Fără efortul financiar al părinților, bineînțeles că nu ar fi putut să studieze aici, taxa de școlarizare nefiind deloc de neglijat. Astfel, pentru un an aici se plătesc sume ce variază între 57.000 și 71.000 de dolari pe an. La această sumă se adaugă și cheltuieli legate de rechizite sau asigurări de sănătate, obligatorii pentru studenții străini în America.

Oricum, Ayan este asigurat pentru anul viitor, atunci când va merge la facultate, el fiind deja acceptat de două universități din SUA, printre care și prestigioasa Princeton.

„Cred foarte mult în sistemul de învăţământ american, cel universitar, chiar am fost fanul acestui sistem de învăţământ şi ştiam dintotdeauna că, dacă vrei să-ţi îndrumi copilul spre o universitate de genul ăsta, trebuie să începi să-l pregăteşti din grădiniţă.

Asta înseamnă că trebuie să te gândeşti şi la cantitatea de sporturi şi genul de sporturi pe care le face, trebuie să te gândeşti la instrumente muzicale – măcar să fie familiar cu ele, trebuie să te gândeşti la o cultură generală satisfăcătoare şi la o activitate socială, la rezultatele şcolare – pentru că toate astea ajung, la un moment dat, într-un dosar de aplicaţie la facultate”, povestea Mihaela Rădulescu, conform wowbiz.ro.