Cu câți bani îl plătește Antena 1 pe chef Sorin Bontea pentru un singur sezon Chefi la Cuțite. Motivul pentru care este preferatul producătorilor

01 dec. 2022
Cu câți bani îl plătește Antena 1 pe chef Sorin Bontea pentru un singur sezon Chefi la Cuțite. Motivul pentru care este preferatul producătorilor

De sezoane, show-ul culinar Chefi la Cuțite plasează Antena 1 de multe ori pe locul 1 în audiențe. Chef Sorin Bontea, chef Cătălin Scărlătescu și chef Florin Dumitrescu au debutat la PRO TV, fiind jurați la MasterChef. Producătoarea Mona Segall s-a mutat apoi la postul rival, iar ei au venit după ea.

Antena 1 a ajuns astfel să fie lider de piață cu emisiunile culinare, în timp ce rivalii au rămas mult în urmă la acest capitol. Conform surselor VoceaBanilor.ro, preferatul tuturor producătorilor este chef Sorin Bontea. Asta și pentru că profesional vorbind este cel mai bun dintre cei trei bucătari.

Mai mult decât atât, el a câștigat și mai multă popularitate decât avea deja după ce a câștigat reality show-ul de tip concurs, Asia Express, împreună cu Răzvan Fodor. Din acest motiv a ajuns și să fie cel mai bine plătit dintre cei trei chefi. Mai multe surse media dezvăluiat că chef Sorin Bontea ar încasa 10.000 de euro pe sezon.

Suma nu este chiar atât de mare, însă emisiunea îi aduce foarte multă notorietate și contracte de imagine, care îi rotunjesc foarte mult veniturile. Doar pe Facebook, chef Sorin Bontea are 1,2 milioane urmăritori, la fel ca și Chef Florin Dumitrescu, care ar primi de la Antena 1 sub 10.000 de euro.

Chef Cătălin Scărlătescu primește bani frumoși și de la America Express

Chef Cătălin Scărlătescu ar fi cel mai slab plătit, dar în 2023 va fi și el concurent la America Express, unde va ajunge până spre finală alături de iubita lui, Doina Teodoru.

“Meseria de chef poate fi bănoasă. Condiţiile ca un chef să ajungă să încaseze sume cu trei zerouri, în valută, sunt totuşi foarte stricte. Dacă îţi faci meseria cu responsabilitate, dacă eşti creativ, dacă aduci încasări firmei cu care colaborezi, poţi ajunge şi la un astfel de salariu.

Am învăţat de la cei mai buni. Am învăţat de la toţi bucătarii alături de care am transpirat în service, am învăţat de la toate femeile de la vase alături de care am muncit, am învăţat de la cei care practică meseria asta fără pensete legate de tunică cu numele înscris pe piept”, spunea chef Florin Dumitrescu într-un interviu mai vechi.

Momentan el a rămas singurul dintre cei trei chefi care nu a acceptat să meargă la Asia Express sau America Express acum.